Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Στο Δ-ικό μας Σχολείο φαρμόζουμε δομημένα την μεθoδολογία peer-to-peer της αλληλοδιδακτικής και ομότιμης μάθησης.
Μεγαλύτεροι μαθητές του σχολείου μας εκπαιδεύονται και προετοιμάζουν κατάλληλο υλικό με σκοπό την ενημέρωση & ευαισθητοποίηση μικρότερων μαθητών του σχολείου μας σχετικά με την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.
Φέτος, διαπραγματευτήκαμε θέματα, όπως η σωστή διαδικτυακή συμπεριφορά, η προστασία προσωπικών δεδομένων, το δικαίωμα του Block & Report σε περιπτώσεις παραβίασης ιδιωτικότητας και παρενόχλησης.
Πολυάριθμα τα οφέλη της συμμετοχής των μαθητών μας σε αυτή τη δράση:
Γνώσεις, Ψηφιακές Δεξιότητες, Κριτική Σκέψη, Συνεργατικότητα, Επικοινωνία, Δημιουργικότητα,
όπως επίσης και η διάθεση ανάληψης της σπουδαίας ευθύνης όχι μόνο να ενημερώσουν, αλλά και να πείσουν τους μικρότερους μαθητές για τη σπουδαιότητα της Ασφάλειας στο Διαδίκτυο.

Μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού του Λυκείου & του ΙΒ προετοιμάζουν εκπαιδευτικό υλικό

 


																																	

Ενημέρωση μαθητών μεγαλύτερων τάξεων σε μικρότερους μαθητές

 


																																	

Ενημερωτικές Αφίσες σε τάξεις σε όλες τις βαθμίδες – Ενημερωτικά Video-Παρουσιάσεις στις οθόνες Δημοτικού & Γυμνασίου


																																	

*Η Κυβερνοασφάλεια και η Ψηφιακή μου Ζωή*: Ενημερωτική Εκδήλωση σε μαθητές της Α’ Λυκείου

‣ Φιλοξενήσαμε φέτος διαδικτυακά στο Λύκειο την κα Τσιτσούλα, υπεύθυνη επικοινωνίας του European Cyber Security Challenge Hellenic team (by ENISA), και τον κ. Χρήστο Ξενάκη, αρχηγό της ελληνικής ομάδας κυβερνοασφάλειας και καθηγητή στο τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
H κα. Στέλλα Τσιτσούλα και o κ. Χρήστος Ξενάκης ενημέρωσαν τους μαθητές και οι μαθήτριες της Α Λυκείου για την θετική, ωφέλιμη και δημιουργική πλευρά του ψηφιακού κόσμου, για θέματα ψηφιακής ασφάλειας, για επαγγελματικές προοπτικές και για το European Cyber Security Challenge που θα διεξαχθεί φέτος για 7η συνεχή χρονιά, στη Βιέννη της Αυστρίας European Cyber Security Challenge 2022 (ECSC22).