Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, Πρόεδρος της επιτροπής "Ελλάδα 2021"

ΕΛΛΑΔΑ 2021

Το 2021 είναι μια σημαδιακή χρονιά για την Ελλάδα και για εμάς τους Έλληνες. Μια χρονιά μοναδική, καθώς συμπληρώνονται δύο αιώνες ιστορίας του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους. Είναι η ευκαιρία όλων μας να τιμήσουμε το σπουδαίο παρελθόν της χώρας μας και να ανοίξουμε ένα νέο παράθυρο στο Μέλλον του τόπου.

Ηπέτειος των 200 χρόνων είναι υπόθεση όλων των Ελλήνων, μα περισσότερο είναι υπόθεση της νέας γενιάς. Της γενιάς που θα οδηγήσει την Ελλάδα στον τρίτο αιώνα της σύγχρονης πορείας της. Είναι η δική σας γιορτή, γιατί εσείς θα διαμορφώσετε το Μέλλον της χώρας.

Σε αυτήν τη διαδρομή των 200 χρόνων, με τις επιτυχίες και τις αποτυχίες της, με τους θριάμβους της και τις καταστροφές της, οι στιγμές που μας συγκινούν περισσότερο είναι εκείνες στις οποίες πετύχαμε στόχους οι οποίοι, αρχικά, έμοιαζαν αδύνατοι. Όταν πιστέψαμε στις δυνάμεις μας και, σε πείσμα όλων των προβλέψεων, καταφέραμε να μετατρέψουμε επώδυνες ματαιώσεις σε ευκαιρίες αναγέννησης.

Αυτή η πίστη σε αυτό που μοιάζει ανέφικτο είναι συνυφασμένη με τη νεότητα. Είναι το στοιχείο εκείνο που κάνει τους νέους το πιο ζωντανό και δημιουργικό κομμάτι της κοινωνίας, την κινητήρια δύναμη πίσω από την αλλαγή των νοοτροπιών και την ανάδειξη νέων οραμάτων.

Ανάμεσα στις προτάσεις για δράσεις και εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τη χρονιά της Επετείου των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση, ξεχωριστή θέση κατέχουν εκείνες που αφορούν τους νέους.

Δράσεις μέσα από τις οποίες η νέα γενιά θα έχει την ευκαιρία να ξαναπιάσει το νήμα της ιστορίας της Ελληνικής Επανάστασης και να γνωρίσει καλύτερα τη διαδρομή και τα πρόσωπα που σημάδεψαν αυτά τα 200 χρόνια.

Στους νέους απευθύνονται και οι δράσεις που θα ανοίξουν ένα παράθυρο στο Μέλλον, που θα διευρύνουν τις δυνατότητες σε πεδία αιχμής, δίνοντάς τους τις  ευκαιρίες να δημιουργήσουν και να καινοτομήσουν στην Ελλάδα.

Δράσεις αναπτυξιακές, που σχετίζονται με την ψηφιακή επανάσταση και τις ευκαιρίες που προσφέρει η τεχνολογική εξέλιξη, πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και δράσεις μέσα από τις οποίες θα χαρτογραφηθούν τα πεδία ευκαιριών, που θα αναδειχθούν σε κάθε κλάδο της ελληνικής οικονομικής δραστηριότητας στο Μέλλον.

Γιατί, μια χώρα είναι απαραίτητο να εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της δημιουργικής φαντασίας, της τόλμης και της ορμής των νέων της, διαφορετικά κλείνει το δρόμο προς το Αύριο.

Ως Επιτροπή «Ελλάδα 2021», μέσα από τη μεγάλη “βεντάλια” των δράσεών μας, οι οποίες εκτείνονται σε όλη χώρα, κατά τη διάρκεια του 2021, καλούμε όλες τις νέες και τους νέους να γίνουν μέρος αυτής της σπουδαίας Επετείου.

Να εμπνευστούν από το παρελθόν μας και να οραματιστούν τα επόμενα βήματα για το κοινό μας Μέλλον.

Το 2021 θα είναι μια καλύτερη χρονιά για τον κόσμο, κυρίως, όμως, θα είναι μια χρονιά αυτοπεποίθησης για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

Και ειδικά για τις νέες και τους νέους, που θα κοιτάξουν το Μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία και δυναμισμό, κάνοντας σταθερά βήματα Μπροστά.