eLearning… μετά & περί Μουσικής!

Μαρία Ζαχαροπούλου| Μουσικός- Μουσικοπαιδαγωγός @DoukaSchool

Σπουδάζοντας μουσική εκτίμησα σε βάθος την αξία της. Διδάσκοντας όλα αυτά τα χρόνια και αλληλεπιδρώντας με τους μαθητές φαντάζει μαγικός ο τρόπος που μας οδηγεί η τέχνη των ήχων στο να μαθαίνουμε διασκεδάζοντας καθώς δρα ευεργετικά στην ψυχή μας!

Η πανδημία του Κορωναιού ήρθε να μας υπενθυμίσει μια ακόμα πολύτιμη αξία : την υγεία μας. Η λύση για τη φροντίδα της σωματικής μας υγείας ήταν και είναι η τήρηση της απαραίτητης απόστασης μεταξύ των ανθρώπων. Η λύση για την ψυχική μας υγεία δόθηκε μέσω της Τέχνης. Τα μπαλκόνια, οι δρόμοι και τα social media,πλημμύρισαν μουσική ,έτσι ώστε να ακουστούν οι φωνές των ανθρώπων, να αποφορτιστούμε ,να επικοινωνήσουμε και να ενωθούμε!

Η υποχρεωτική παραμονή στο σπίτι δημιούργησε μια παύση δραστηριοτήτων και μια αβεβαιότητα για το μέλλον. Η παύση, όμως, στη μουσική-όπως και στη ζωή-δεν είναι χαμένος χρόνος. Ο μουσικός στις παύσεις είναι ενεργός! Παρακολουθεί την εξέλιξη του μουσικού έργου, προετοιμάζεται και την κατάλληλη στιγμή συμμετέχει.

Στα Εκπαιδευτήρια Δούκα που διανύουν πάνω από έναν αιώνα πορείας στην εκπαίδευση, χρησιμοποιούμε τις ”παύσεις” για σωστή προετοιμασία και διαθέτουμε την ικανότητα να αντιμετωπίζουμε απρόσμενες καταστάσεις με ευαισθησία, πρωτοτυπία και μεθοδικότητα. Μέσα από την αδιάκοπη ενημέρωση για τις παιδαγωγικές εξελίξεις ανά τον κόσμο, την επιχορήγηση πλήθους σεμιναρίων όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου μας, την άρτια δομημένη τεχνολογική υποστήριξη και την αγάπη όλων μας για τους μαθητές μας, τα μαθήματά μας ακολούθησαν την αδιάκοπη- ποιοτική τους ροή. Στα Εκπαιδευτήρια Δούκα, μέσω της ασύγχρονης και σύγχρονης τηλεκπαίδευσης συμπεριλαμβάνονται στο καθημερινό ωρολόγιο πρόγραμμα όχι μόνο τα «κύρια» μαθήματα αλλά και αυτά που θεωρούνται «δευτερεύοντα», αναγνωρίζοντας τον σπουδαίος ρόλο που διαδραματίζουν τόσο στη μαθησιακή διαδικασία από τη νηπιακή ηλικία όσο και στην ίδια μας τη ζωή.

Όλοι μαζί σταθήκαμε με σεβασμό και διακριτικότητα δίπλα σε κάθε οικογένεια, ενημερώνοντας για τα νέα μας προγράμματα και δημιουργώντας την ίδια ασφάλεια που νιώθουμε και εμείς για τα βήματά μας! Οι μεταβαλλόμενες συνθήκες της ζωής δεν πρέπει να μας τρομάζουν αλλά να αποτελούν γνώση και εμπειρία ζωής που θα τη χρησιμοποιήσουμε με θετικό τρόπο. Σύντομα θα βρεθούμε ξανά στην τάξη μας για να πω στους μαθητές μου:

Άνοιξε τα φτερά σου και πέταξε..είμαι δίπλα σου…

Μην τρομάζεις από τις αλλαγές….μπορείς να τα καταφέρεις σε μεταβαλλόμενες ανάγκες… αρκεί να είσαι εσύ σταθερός και σίγουρος για τον εαυτό σου.

Θυμήσου τα μαγικά ταξίδια μας στη μουσική …

Τολμούσαμε…. Αυτοσχεδιάζαμε… Αλληλεπιδρούσαμε…. Δημιουργούσαμε… και τελικά…

τα καταφέρναμε!