Εταιρική Κοινωνική ΕυθύνηΤο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των Εκπαιδευτηρίων Δούκα “ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ σχεδιάστηκε και υλοποιείται με γνώμονα τις θεμελιώδεις Αρχές του Οργανισμού μας, οι οποίες και διέπουν την ευρύτερη φιλοσοφία μας.

Η Κοινωνική Προσφορά, ο Εθελοντισμός, η Σεβασμός στο Περιβάλλον, η Ενσυναίσθηση και όχι μόνο είναι Αξίες άρρηκτα συνδεδεμένες με την κουλτούρα του Οργανισμού μας.

Αξίες που μέσα και από το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ” καθημερινά μεταλαμπαδεύουμε στους μαθητές του Σχολείου μας.

Αξίες που μετουσιώνονται σε πράξεις μέσα από το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και την ανάληψη πρωτοβουλιών, που αποσκοπούν στην ενημέρωση και αφύπνιση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Σκοπός του συγκεκριμένου Προγράμματος είναι να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση Κοινωνικών & Περιβαλλοντικών ζητημάτων αναγνωρίζοντας την ευθύνη που αναλογεί στον καθένα μας μεμονωμένα αλλά και στον Οργανισμό μας, ως σύνολο.

Ας μην ξεχνάμε ότι η Ευθύνη απέναντι στην Κοινωνία & το Περιβάλλον μάς αφορά όλους. Ό,τι καλό κάνουμε εμείς, σήμερα, αποτελεί παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, ενώ με τις πράξεις και τις δράσεις μας γινόμαστε παράδειγμα προς μίμηση στους νεότερους.

ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΟΥΚΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΑΓΑΠΗ!

Μέσα σε μια ζεστή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, εθελοντές από το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό των Εκπαιδευτηρίων Δούκα προσέφεραν στιγμές χαράς σε άπορους συνανθρώπους μας σε συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου. Στις εγκαταστάσεις του Πολυχώρου Δαΐς, πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο 2019, βραδιά αγάπης που περιλάμβανε προβολή χριστουγεννιάτικης ταινίας και εορταστικό δείπνο, όπου ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ευχαρίστησε τα Εκπαιδευτήρια Δούκα για αυτή την πρωτοβουλία.

Επίσης, εθελοντές εκπαιδευτικοί και παιδιά από τη Χορωδία του Σχολείου επισκέφθηκαν το Κέντρο Βρεφών ΜΗΤΕΡΑ για να προσφέρουν τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκέντρωσε το προσωπικό των Εκπαιδευτηρίων Δούκα. Παράλληλα, μοίρασαν δώρα στα παιδιά, αφηγήθηκαν χριστουγεννιάτικα παραμύθια και διασκέδασαν μαζί τους.

​​Παρόμοιες δράσεις έχουν πραγματοποιηθεί ήδη με κοινωνικό, περιβαλλοντικό και εθελοντικό περιεχόμενο ενώ παράλληλα, προγραμματίζονται νέες για το επόμενο έτος, στις οποίες συμμετέχουν εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς και διοικητικό προσωπικό των Εκπαιδευτηρίων Δούκα.

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ – Δεκέμβριος 2019
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Στάση Ζωής» και ως συνέχεια του Χριστουγεννιάτικου Bazaar του ΑΣΕΔ όπου όλοι μαζί, ενισχύσαμε τους σκοπούς του “Coeurs pour Tous – Καρδιές για Όλους”, συνεχίσαμε τις δράσεις αγάπης, με την ευκαιρία των Χριστουγέννων, ενισχύοντας τους παρακάτω φορείς:

«ΔΕΣΜΟΣ» Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο για τη δημιουργία βιώσιμων δικτύων αλληλεγγύης, Ξενώνας «SOS» Βρεφών και Νηπίων Αμαρουσίου, Παιδικό Χωριό «SOS» Βάρης, Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «ΓΑΛΙΛΑΙΑ» της Ιερής Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, «Η ΑΓΚΑΛΙΑ» Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού, «ΔΡΟΜΟΙ ΖΩΗΣ» Υποστήριξη Κοινωνικά Αποκλεισμένων Παιδιών και Οικογενειών

ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΡΕΦΩΝ “ΜΗΤΕΡΑ”
Ένα από τα παλαιότερα ιδρύματα της χώρας μας, το Κέντρο Βρεφών “ΜΗΤΕΡΑ”, αυτή τη στιγμή, φιλοξενεί 70 παιδιά, από νεογέννητα έως 5 ετών, τα οποία είτε εγκαταλείφθηκαν από τους γονείς τους είτε ζούσαν σε ακατάλληλες οικογένειες.

Τον Δεκέμβριο 2019, βρεθήκαμε στο πλευρό αυτών των παιδιών, προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης.

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΑΠΑΚΙ ΧΑΜΕΝΟ!
ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ & ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

«ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ» στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Οργανισμού μας, στηρίζουμε έμπρακτα το Σύλλογο Παραπληγικών & Κινητικά Αναπήρων του Νομού Πέλλας να ανακυκλώσει καπάκια για να προμηθευτεί αναπηρικά αμαξίδια κάνοντας την ευαισθησία πράξη!

Τα τελευταία 7 χρόνια, συνεργαζόμαστε με το συγκεκριμένο Σύλλογο διοργανώνοντας “Αποστολές Αγάπης”.

 

GREECE RACE FOR THE CURE 2019
29.09.2019|  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ!

​Για ακόμη μία χρονιά, *Όλοι Μαζί* γίναμε μια μεγάλη Ομάδα! Γίναμε η Δύναμη της Ελπίδας!
Τον Σεπτέμβριο 2019, δηλώνοντας συμμετοχή με την επίσημη ομάδα του Σχολείου μας, Doukas Running Team, στηρίξαμε το 11ο Greece Race for the Cure και κόψαμε τη ροζ κορδέλα της πιο θετικής εκ-κίνησης, για ένα σπουδαίο Αγώνα… Ζωής! Ενάντια στο φόβο! Ενάντια στον Καρκίνο του Μαστού.

 

ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ “ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ 2019”
28.09.2019| ΦΕΤΟΣ, ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ & ΒΟΗΘΑΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΡΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ

Η φονική πυρκαγιά του περσινού καλοκαιριού κατέστρεψε ολοσχερώς τις εγκαταστάσεις του Λύρειου Παιδικού Ιδρύματος στο Νέο Βουτζά.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά, ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει για να επανέλθει η καθημερινότητα στους κανονικούς της ρυθμούς.

Ωστόσο, οι Μοναχές και τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα, δεν χάνουν το κουράγιο τους αλλά ούτε και το χαμόγελό τους. Με μια πρωτόγνωρη δύναμη ψυχής, συνεχίζουν να ζουν σε έναν χώρο που τους θυμίζει δυσάρεστες στιγμές.

Μέχρις ότου αποκατασταθούν πλήρως οι ζημιές και οι καταστροφές στις κτηριακές υποδομές, ο περιβάλλον χώρος χρειάζεται αναδιαμόρφωση και επισκευές. Οι κήποι, τα γήπεδα, η παιδική χαρά και άλλα σημεία έχουν ανάγκη από κάποιες βασικές εργασίες ώστε να μετριάζουν όσο το δυνατό περισσότερο την καταθλιπτική όψη των υπόλοιπων κτηρίων.

Έτσι λοιπόν, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, Όλοι Εμείς, στα Εκπαιδευτήρια Δούκα, εκπαιδευτικοί, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, οδηγοί και συνοδοί, σηκώσαμε τα μανίκια και πήγαμε στο Λύρειο Ίδρυμα, εφοδιασμένοι με κέφι και αγάπη για τα παιδιά!

Φυτέψαμε, επισκευάσαμε την παιδική χαρά, αναδιοργανώσαμε το γήπεδο ποδοσφαίρου, βάψαμε και καθαρίσαμε τον περιβάλλοντα χώρο.

Μαζί, εκτός από την όρεξή μας για δουλειά, προσφέραμε είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και ρουχισμό για τα παιδιά.