Επίσκεψη της Α’ Λυκείου στο Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ιλίου

Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου επισκεφτήκαμε το Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ιλίου με την συνοδεία του Καθηγητή του μαθήματος των Θρησκευτικών, κυρίου Μηνιώτη Ζαννή. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα δημόσιο σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο οποίο φοιτούν παιδιά είτε με κινητικές δυσκολίες είτε με μαθησιακές δυσκολίες. Το πρόγραμμά του είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες των παιδιών. Ειδικότερα, διαθέτει χώρους κατάλληλους για τις ειδικές προσφερόμενες θεραπείες, εργαστήριο πληροφορικής καθώς και χημείας, κουζίνα για εξάσκηση στην αυτόνομη διαβίωση και εξοπλισμό για άτομα με κινητικές δυσκολίες. Όλα τα παραπάνω συμβάλουν στην διευκόλυνση της μάθησής τους, καθώς και την υποστήριξή της. Η επίσκεψη μας στόχευε την κοινωνικοποίηση των παιδιών καθώς και την δική μας.

Αρχικά, μας μίλησε η κυρία Ελευθεριάδου, η Διευθύντρια του σχολείου, η οποία και μας ενημέρωσε για τον τρόπο λειτουργίας του. Στη συνέχεια, ο κύριος Πουλογιαννόπουλος, ο Κοινωνικός Λειτουργός του σχολείου, μας μίλησε για τις καθημερινές ανάγκες των παιδιών και τον τρόπο με τον οποίο οι Καθηγητές καθώς και οι Κοινωνικοί Λειτουργοί  εξασφαλίζουν την μάθηση και όχι μόνο, των μαθητών. Έπειτα, παίξαμε με τους μαθητές του σχολείου, μήλα και Μπότσια, παιχνίδι το οποίο αποτελεί παραολυμπιακό άθλημα.

Στο τέλος, ο συμμαθητής μας Αλέξανδρος Αργυρόπουλος, έπαιξε δυο κομμάτια στην κιθάρα και τραγουδήσαμε όλοι μαζί! Ήταν μια παρά πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία με την οποία νιώσαμε ότι συνεισφέραμε και ταυτόχρονα διανθίσαμε την καθημερινότητα των μαθητών του εν λόγω σχολείου. Όλοι μας βιώσαμε έντονα το συναίσθημα την προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Η ημέρα αυτή αποτέλεσε ένα μάθημα ζωής για εμάς, δώσαμε αλλά και πήραμε χαρά και για αυτό ευχαριστούμε το σχολείο μας!

Από τη μαθήτρια της Α’ Λυκείου Σύλβια Γεωργιοπούλου