Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία. ΜΑΖΙ! Με την Axion Hellas & το Ίδρυμα Μ.Β. Βαρδινογιάννη

To D-ικό μου Σχολείο, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μ. Β. Βαρδινογιάννη και την Axion Hellas και με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, ξεκίνησε ένα Πρόγραμμα συνεργατικών δράσεων με μαθητές από το Καστελόριζο, στο πλαίσιο του Προγράμματος Στάση Ζωής. 

Σε αυτές τις μηνιαίες εκπαιδευτικές συναντήσεις, ανταλλάσσουμε ιδέες και εμβαθύνουμε σε θέματα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με έναυσμα κείμενα του βιβλίου «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία» από το ομώνυμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο έφερε στην Ελλάδα το Ίδρυμα Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη σε συνεργασία με το Κέντρο Robert Kennedy Human Rights

Κατά την πρώτη συνάντησή τους, οι μαθητές από τα δύο σχολεία συνδέθηκαν σε μια κοινή εικονική ψηφιακή τάξη και συζήτησαν για το Δικαίωμα στην Εκπαίδευση με βάση το κείμενο της Μαλάλα Γιουσαφσάι και δικές τους, προσωπικές εμπειρίες. Έδειξαν ότι διαθέτουν κοινωνικές δεξιότητες, επικοινωνιακή ευχέρεια και συναισθηματική νοημοσύνη και μπορούν να αποτελέσουν τους μελλοντικούς Υπέρμαχους, μαθητές-πολίτες που θα έχουν το θάρρος να λένε την αλήθεια και θα στοχεύουν στη διαμόρφωση μιας κουλτούρας ανθρωπιστικής εκπαίδευσης. 

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος της Axion Hellas κ. Βασίλης Πατέρας, η Πρόεδρος του Ιδρύματος Μ.Β. Βαρδινογιάννη, κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και η Γενική Διευθύντρια Εκπαίδευσης Εκπαιδευτηρίων Δούκα, κ. Ελένη Δούκα. Μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ την εναρκτήρια ομιλία της κ. Μ. Βαρδινογιάννη.