Μελέτη στο Σπίτι; Προγραμματισμός, Οργάνωση & Σωστή Διαχείριση

Σε μία περίοδο με καινούρια δεδομένα, με την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπάιδευσης, τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι εύκολο για τους μαθητές να αποδιοργανωθούν και να χάσουν τη συνέχεια στη μελέτη τους.  

Και εδώ αρχίζει να τίθεται ένα βασικό πρόβλημα: Πώς, μπορούν τα παιδιά να οργανώσουν σωστά το χρόνο τους και να συγκεντρωθούν στη μελέτη τους, ώστε να διαβάσουν και να μη “χαθούν” στις ατελείωτες ώρες χαλάρωσης που εμφανίζονται μπροστά τους;  

Υπάρχει μια μαγική λέξη που την λέμε πολλές φορές …ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ! 

Πράγματι, με τον σωστό προγραμματισμό θα μπορέσουν και να ξεκουραστούν και να μελετήσουν και να ανταποκριθούν στις εργασίες που τους ζητάνε οι καθηγητές τους. Ακολουθούν ορισμένα ενδιαφέροντα και ενδεχομένως βοηθητικά tips προς τα αγαπημένα μας παιδιά! – Προσπαθήστε να ξυπνάτε μια λογική και την ίδια, κάθε ημέρα, ώρα το πρωί  

– Ορίστε μία ζώνη μελέτης 2 περίπου ωρών το πρωί και το απόγευμα που θα είναι απαραβίαστη 

– Σημειώστε σε ένα ημερολόγιο τα καθήκοντα που σας ανατίθενται σιγά σιγά και πότε πρέπει να τα παραδώσετε· έτσι θα έχετε μπροστά σας σταδιακά την εικόνα των υποχρεώσεών σας που θα σας βοηθήσει στον προγραμματισμό σας. 

– Διαιρέστε τις εργασίες σας σε μικρότερες, ώστε να μην αγχωθείτε και ταυτόχρονα να μπορέσετε να τις υλοποιήσετε σε έναν λογικό χρόνο. 

– Βρείτε κάποιες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες (διάβασμα εξωσχολικού βιβλίου, επιτραπέζια με την οικογένεια, ζωγραφική, ηλεκτρονικά παιχνίδια …με μέτρο…, παρακολούθηση ταινίας, ή ό,τι άλλο σκεφτεί ο καθένας) που θα σας κρατήσουν σε εγρήγορση και κεφάτους μέσα στην ημέρα! 

Όντως, αυτό το χρονικό διάστημα, φαίνεται δύσκολο. Είναι η ώρα να δοκιμάσουμε τις αντοχές μας, αλλά και να δούμε καινούριες προοπτικές, ευκαιρίες και να ανακαλύψουμε ενδεχομένως στοιχεία του εαυτού μας που δε φανταζόμαστε!