#ΜένουμεΣπίτι και… “ακούμε” τα Βιβλία!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου!

Φέτος, που #menoumespiti, λοιπόν, είναι μία εξαιρετική ευκαιρία, όχι μόνο να θυμηθούμε, αναζητήσουμε, να γνωρίσουμε και να διαβάσουμε βιβλία, αλλά και να τα “ακούσουμε”, μαζί με τα παιδιά μας!

Σε αυτό το πλαίσιο, τόσο το Public όσο και οι εκδόσεις Κλειδάριθμος διοργανώνουν μία σειρά live αναγνώσεων μέσω των κοινωνικών τους δικτύων (Facebook Live & Instagram Live αντίστοιχα), με τους αγαπημένους συγγραφείς των μικρών μας να διαβάζουν για εμάς & μαζί με εμάς!

Δείτε εδώ & εδώ το αναλυτικό τους Πρόγραμμα και συντονιστείτε!

Και ασφαλώς μην ξεχάσετε να στηρίξετε τη σημαντική πρωτοβουλία -ηλεκτρονική καμπάνια του ΟΣΔΕΛ (Οργανισμός Συλλογής Διαχείρισης Έργων του Λόγου), με κεντρικό σύνθημα

«Μένουμε σπίτι, ταξιδεύουμε με ένα βιβλίο». Για να καταφέρουμε όλοι μαζί, να διαδώσουμε ότι το βιβλίο είναι, και μπορεί να είναι, «σύμμαχος» στην περιπέτεια αυτή, πηγή χαράς, γνώσης και δύναμης.

H Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ) το 1966.

Από τότε κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της ΙΒΒΥ ετοιμάζει μια αφίσα και ένα μήνυμα που διανέμεται σε όλο το κόσμο ώστε παιδιά,συγγραφείς, εικονογράφοι και Βιβλιοθηκονόμοι Πληροφόρησης να γιορτάζουν αυτή την ημέρα με εκδηλώσεις στα σχολεία και στις βιβλιοθήκες δείχνοντας της αγάπη τους για το διάβασμα και το βιβλίο.

Το 2020 υπεύθυνο για το υλικό του εορτασμού ήταν το τμήμα της Σλοβενίας. Το μήνυμα γράφτηκε από το Σλοβένο συγγραφέα Peter Svetina, Διδάκτορα του Πανεπιστημίου της Λιουμπλιάνα και μεταφράστηκε στα ελληνικά από τη κα Λότη Πέτροβιτς- Ανδρουτσοπούλου.

Η αφίσα φιλοτεχνήθηκε από το Σλοβένο εικονογράφο Darmijan Steponcic πτυχιούχο της Σχολής Καλών Τεχνών της Λιουμπλιάνα.