💡🤝 InIdea: Η Συν·εργασία Συναντά την Καινοτομία στο D·ικό μας Σχολείο!

Αξίες· Δεξιότητες· Ανάπτυξη· Ευημερία· Βιωσιμότητα! Η Σημασία της D*ημιουργίας, η Χαρά της Συνεργασίας, η D*ύναμη της Καινοτομίας, όλα σε μία μεγάλη γιορτή.

Γιατί στα Εκπαιδευτήριά μας, οι πρωτοποριακές δράσεις δεν απευθύνονται, δεν προορίζονται και δεν περιορίζονται μόνο στους μαθητές μας. Επιπλέον, αγκαλιάζουν και το σύνολο του εργατικού μας δυναμικού.

Και ο θεσμός: “InIdea – Διαγωνισμός Καινοτόμου Ιδέας” είναι η πρωτοβουλία του Διευθύνοντος Συμβούλου & Chief Innovation Officer του Σχολείου μας, Κωνσταντίνου Ι. Δούκα, που το αποδεικνύει!

Και σε αυτό το πλαίσιο, με στόχο, μέσα από τη συμμετοχή και την επικοινωνία, να μπορέσουν όλοι οι συνεργάτες να ξεφύγουν από την εργασιακή καθημερινότητα και να ψυχαγωγηθούν δημιουργικά, ενθαρρύνουμε στηρίζουμε, επιβραβεύουμε και κάνουμε πράξη τις καινοτόμες προτάσεις τους!

Έτσι λοιπόν, στη φετινή, 2η Διοργάνωση “InIdea”, οι συνεργάτες των Εκπαιδευτηρίων μας ανταποκρίθηκαν δυναμικά στην πρό(σ)κληση αυτή επινοώντας και προτείνοντας εξαιρετικές Ιδέες και Καινοτόμες λύσεις, οι οποίες και αντικατοπτρίζουν την υψηλή δημιουργικότητα και τον επαγγελματισμό τους.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης κλήθηκε να αναδείξει τις 3 καλύτερες μέσα από ένα σύνολο κριτηρίων. Οι 3 πρώτοι νικητές επιβραβεύονται με χρηματικό έπαθλο, ενώ το Σχολείο αναλαμβάνει να υλοποιήσει άμεσα την ιδέα που κερδίζει το 1ο βραβείο.

Στην Επιτροπή Αξιολόγησης, από τα Εκπαιδευτηριά μας, συμμετείχαν οι: Κωνσταντίνος Δούκας​, Διευθύνων Σύμβουλος​, Αντώνης Ψύρης​, Γενικός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Θωμάς Αγγελόπουλος​, Γενικός Διευθυντής Διοίκησης και Γιάννης Κωτσάνης​, Τμήμα Έρευνας και Καινοτομίας​· Ως Εξωτερικοί Συνεργάτες συμμετείχαν οι: Δημήτρης Μαύρος, Διευθύνων Σύμβουλος MRB, Θεόφιλος Βασιλειάδης, CEO και ιδρυτής της Socital, Γεώργιος Δουκίδης, Καθηγητής Πληροφοριακών Συστημάτων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Χρήστος Ταραντίλης, Καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ​ και Αλέξανδρος Νικολόπουλος, HellasFin Athens Branch Director, Πρόεδρος ΣΑΕΔ​.

Στον μεγάλο Τελικό που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα “Ι. Φ. Δούκας”, την Τρίτη 19.12.23. διαγωνίστηκαν 13 προτάσεις για τον τίτλο της Καινοτόμου Ιδέας της Xρονιάς 2023-24

Το 1ο Βραβείο κέρδισε η ιδέα “CEO Club – Lead the Future Scholarship-GLOBAL SUSTAINABILITY LEADERS’ ACADEMY”, με θέμα Υποτροφία για την Α΄ Λυκείου, η οποία δεν θα συνδέεται απαραιτήτως  με την ακαδημαϊκή επίδοση του μαθητή, αλλά με ηγετικά και οργανωτικά χαρακτηριστικά, καθώς και την καινοτόμο σκέψη, με στόχο την Βιώσιμη Ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσονται οι δεξιότητες από τις μικρές τάξεις του Δημοτικού με το Future Leaders Academy.
Την πρόταση υπέβαλαν η Υπεύθυνη Πληροφορικής & Ψηφιακής Εκπαίδευσης, Μαρία Φιλιππή, η Υπεύθυνη Δημοτικού, Ιωάννα Παυλοπούλου, η Γραμματέας Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου και Συντονίστρια Υποτροφιών, Μαρία Αλβέρτη, η Καθηγήτρια Πληροφορικής, Γιούλη Τζαφέρου και η Θεατρολόγος, Κορίνα Χαρίτου.

Τη 2η Θέση κατέλαβε η ιδέα “H2D (Happiness Hub)”, για την ανάπτυξη της ευημερίας των μαθητών, των εκπαιδευτικών και γενικά της κοινότητας του σχολείου μας, παράλληλα με την καλλιέργεια ενός σχολικού περιβάλλοντος, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί είναι χαρούμενοι ως μέλη της κοινότητας αυτής.
Την πρόταση υπέβαλαν η Υπεύθυνη Προσχολικής Αγωγής & Εκπαίδευσης,  Άννα Βερυκίου, η Αναπληρώτρια Υπεύθυνη Φυσικής Αγωγής, Μαρία Λυμπέρη και η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια Εκπαίδευσης και Υπεύθυνη Ξένων Γλωσσών, Χρυσάνθη Σωτηρίου.

Την 3η Θέση έλαβε η ιδέα “eDu-smart Goals Sustainability Power”, με αντικείμενο τα απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα τόσο της παραγόμενης ενέργειας όσο και της κατανάλωσης αυτής, αξιοποιώντας IoT τεχνολογίες, τα οποία θα καταγράφονται, θα αναλύονται και θα απεικονίζονται με δημιουργικό τρόπο, ώστε να είναι απόλυτα κατανοητά και προσβάσιμα από όλους, ενώ, συγχρόνως, θα εντάσσονται στα αναλυτικά προγράμματα σπουδών για να ενισχύουν την περιβαλλοντική συνείδηση των μαθητών κάθε βαθμίδας.

Την πρόταση υπέβαλαν ο Υπεύθυνος Επιχειρησιακής Λειτουργίας, Γιάννης Γιαννακόπουλος, ο Υπεύθυνος Συντήρησης, Γιώργος Γονίδης, η Υπεύθυνη Πληροφορικής & Ψηφιακής Εκπαίδευσης, Μαρία Φιλιππή, η Καθηγήτρια Πληροφορικής, Γιούλη Τζαφέρου, ο ICT System and Network Administrator – Υπεύθυνος Τμήματος ICT, Γιάννης Λακουμέντας, ο Καθηγητής Πληροφορικής, Φώτης Ραπτοδήμος και η Δασκάλα, Βιργινία Χατζηγιάννη.

Κατά τη διάρκεια της ξεχωριστής αυτής μας εκδήλωσης υπήρξαν και πολλοί τυχεροί!
Στο διαγωνιστικό παιχνίδι Kahoot που έπαιξαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, διακρίθηκαν ο Υπεύθυνος Εγγραφών, Πάνος Δότσιος, η Αναπληρώτρια Υπεύθυνης Γυμνασίου, Πηνελόπη Μπέτσιου και η Ελπινική Μαργαρίτη από το Τμήμα Έρευνας και Καινοτομίας, οι οποίοι και κέρδισαν αντίστοιχα: ένα Dell Inspiron 3520, ένα Huawei Watch Fit 2 κι ένα Huawei Bluetooth Truly Wireless FreeBuds 5i.