Εργαστήρια Δεξιοτήτων Γυμνασίου· Η D-ράση μας με το ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ – Κίνηση Πολιτών Για Την Ανάδειξη Του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών

Στο πλαίσιο της ενασχόλησης με την τοπική και παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, πυλώνα των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, οι μαθητές του Α΄3 Τμήματος του Γυμνασίου φιλοξένησαν διαδικτυακά την κ. Μ. Μίχα, Πρόεδρο της Εταιρείας “Επισκήνιον”, που δραστηριοποιείται στην ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Αχαρνών.
Οι μαθητές παρουσίασαν τις εργασίες τους και συζήτησαν με την κ. Μίχα για το μέλλον της ανασκαφής και αποκατάστασης του εν λόγω θεάτρου, το οποίο ως Σχολείο έχουμε “υιοθετήσει”. Σε συνέχεια αυτής της δράσης, έστειλαν ευχητήριες κάρτες  για το “Επισκήνιον”, οι οποίες αξιοποιήθηκαν για τον στολισμό χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Πάρνηθα.
Συμβολικές πράξεις, που φέρνουν σε επαφή το χθες με το σήμερα και κάνουν τους μαθητές μας κοινωνούς της παράδοσης και πρεσβευτές του έργου που επιτελείται στα Εκπαιδευτήριά μας.
Από το νέο έτος, μερίδα μαθητών, υπό την επίβλεψη της Φιλολόγου, Χ. Σταμάτη, θα απασχοληθεί σε δράσεις του “Διαζώματος”, συνεχίζοντας για δεύτερη χρονιά τη συνέργιά μας με το σωματείο που στοχεύει στην ανάδειξη αρχαίων μνημείων.