1η Θέση στον Ελληνικό Διαγωνισμό της Οικονομικής Ολυμπιάδας· Χρήστος Μανεσιώτης

Ο μαθητής του ΙΒ1, Χρήστος Μανεσιώτης κατέκτησε την 1η θέση στον Ελληνικό Διαγωνισμό της Οικονομικής Ολυμπιάδας.
Από τους συνολικά 1150 μαθητές που συμμετείχαν, και μετά από δύο προκριματικές φάσεις, διαγωνίστηκε στον τελικό με άλλους 75 μαθητές και κέρδισε το 1ο Βραβείο. Ο Χρήστος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα (μαζί με άλλους 4 μαθητές) στον αντίστοιχο Διεθνή Διαγωνισμό στην Τσεχία.

Από το Σχολείο μας, μάλιστα, είχαν προκριθεί 3 μαθητές. Στην τελική φάση διαγωνίστηκε ο Χρήστος, που έλαβε την 1η θέση μαζί με ένα σημαντικό χρηματικό ποσό και ο Δημήτρης Μπερεκέτης (Τελειόφοιτος Τμήματος GCE) με πολύ καλή παρουσία. 

Πολλά Συγχαρητήρια τόσο στα παιδιά, όσο και στην Καθηγήτρια Οικονομικών & Business του Τμήματος International Baccalaureate, Ξένια Καρέλλη και στον Kαθηγητή Οικονομικών του Σχολείου μας,  Ανδρέα Στριφτάρα που προετοίμασαν την ομάδα μας.  

Ο Διαγωνισμός της Οικονομικής Ολυμπιάδας απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου, IB και GCE, με σκοπό τη βελτίωση της διδασκαλίας των οικονομικών στη μέση εκπαίδευση με πρώτο βήμα την παρουσίαση των οικονομικών και χρηματοπιστωτικών θεμάτων με ενδιαφέροντα τρόπο, με έμφαση στη λογική σκέψη και την επίλυση προβλημάτων.
Η Οικονομική Ολυμπιάδα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να εντοπίζει τους πιο ταλαντούχους νέους οικονομολόγους και να στηρίζει την εκπαιδευτική τους πορεία.