2η Θέση για το Σχολείο μας στον Διεθνή Σχολικό Διαγωνισμό| Τhink smart· Create green

Τα Εκπαιδευτήριά μας συμμετείχαν στον 2ο Διεθνή Διαγωνισμό “Think smart· create green” που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο για την Ευφυή Αειφόρο Διαχείριση της Αστικής Παράκτιας Ζώνης (EU-CONEXUS), σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και με πανεπιστήμια της Γαλλίας, της Ρουμάνιας, της Λιθουανίας, της Ισπανίας και της Κροατίας.

Η ομάδα του Γυμνασίου μας, αποτελούμενη από τους μαθητές Ζαχαρούλα Κοκκόση, Μάριο Λαμπρόπουλο, Ιάσωνα Μπάττο και Γιώργο Πετρίδη, υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή Τεχνολογίας Εμμανουήλ Μογιού, παρουσίασε  έναν πρωτοποριακό κάδο ανακύκλωσης λαδιού- πλαστικού, που ενσωματώνει τεχνολογίες αιχμής, όπως ρομποτική και δίκτυα νέας γενιάς και κατέκτησε τη 2η θέση πανελλαδικά.
Ακολούθησε εκδήλωση στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου η ομάδα μας τιμήθηκε από τον πρύτανη Δρ. Σπυρίδων Κίντζιο για τη συμμέτοχη της στον Διαγωνισμό, όπως και για την πρωτοποριακή και καινοτόμα ιδέα της.

Ήταν μία μοναδική ευκαιρία να αναδείξουμε πώς οι νέες τεχνολογίες μπορούν να συνδυαστούν με μοναδικό σκοπό ένα καλύτερο περιβάλλον για ένα καλύτερο αύριο.