2ο Bραβείο σε Πανελλαδικό Διαγωνισμό για την Eφημερίδα μας *D-NEWS*

H νέα D·ιαβαθμιακή μας εφημερίδα, D- news απέσπασε το 2ο Bραβείο– μεταξύ 250 περίπου συμμετοχών από όλη την Ελλάδα- στον Διαγωνισμό Μαθητικής Εφημερίδας του Σωματείου “Ορίζοντες” με θέμα “17 προκλήσεις…για έναν καλύτερο κόσμο”. Μάλιστα, τα Εκπαιδευτήριά μας αποτελούν και το μοναδικό ιδιωτικό σχολείο της χώρας που βραβεύτηκε.

Πρόκειται για ένα 24σέλιδο μαθητικό έντυπο αφιερωμένο σε 3 από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης της UNESCO, και συγκεκριμένα στους στόχους 4 (Ποιοτική Εκπαίδευση), 13 (Δράση για το Κλίμα) και 16 (Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Ισχυροί θεσμοί).

Αξίζει να σημειωθεί ότι, καθώς ο στόχος 4 ευαισθητοποίησε ιδιαίτερα τα παιδιά, η δράση συμπεριέλαβε την απόδοση κειμένου σε γραφή Braille, αλλά και QR code, που ανακατευθύνει σε βίντεο στο οποίο κείμενο ενός μέλους της συντακτικής επιτροπής αποδίδεται στη νοηματική γλώσσα.

Το έντυπο περιλαμβάνει πλήθος άρθρων, έρευνες- ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παιχνίδια γνώσεων, εικαστικά έργα και σκίτσα, ποιήματα και κριτικές θεάτρου, ταινίας και βιβλίου, αποτέλεσμα μίας συλλογικής προσπάθειας 30 μαθητών και μαθητριών από το Γυμνάσιο, το Λύκειο και το IB.