2ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας| Το Σχολείο μας Διακρίνεται στην 1η τριάδα

Μία ιδιαίτερα σημαντική διάκριση κατέκτησε η μικτή Ομάδα Γυμνασίου – Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας, “Cybersecurity”: Στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας, ο οποίος διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, την Εθνική Ομάδα Κυβερνοσφάλειας και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τοι μαθητές μας κατάφεραν να διακριθούν στην πρώτη τριάδα και στην 3η θέση.

Για εμάς, στο Δ-ικό μας Σχολείο, δεν πρόκειται , απλώς, για μία ακόμη νίκη. Η προστιθέμενη αξία σε αυτή μας την κατάκτηση, εκτός από την εξαιρετική σύσταση της Ομάδας και την υποδειγματική προετοιμασία της από τον Καθηγητή Πλήροφορικής, Ν. Μαϊτό, είναι η “Στάση Ζωής, ως κίνητρο και φιλοσοφία  πίσω από αυτήν. Γιατί, ενώ ο αγώνας και η διεκδίκηση αντίστοιχων διακρίσεων θεωρούνται δεδομένα, στόχος μας είναι να διδάσκουμε στα παιδιά όχι μόμο γνώσεις και δεξιότητες Πληροφορικής, αλλά την Αξία της Πληροφορικής για την Κοινωνία.

Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας (ΠΜΔΚ) στοχεύει στην αναβάθμιση της επιστήμης της πληροφορικής στην εκπαιδευτική διαδικασία και στην ανάδειξη του ρόλου της στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή.
Σκοπός του διαγωνισμού είναι η επιλογή και η ανάδειξη ταλαντούχων μαθητών της χώρας που ασχολούνται με την κυβερνοασφάλεια (Cybersecurity).