30 Χρόνια Doukas Career Day| Ημέρα Επαγγελματικής Ενημέρωσης με Κεντρική Ομιλήτρια την Απόφοιτο, Νατάσσα Μποφίλιου

Το Συμβουλευτικό Τμήμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού| ΣΤΕΠ των Εκπαιδευτηρίων μας συμπλήρωσε, φέτος, τα 30 χρόνια διοργάνωσης της Ημέρας Επαγγελματικής Ενημέρωσης|Career D*ay· μίας από τις καίριες δράσεις του, η οποία και αποτελεί θεσμό & σταθμό για την έγκυρη, έγκαιρη κι επιτυχή διαχείριση της μετέπειτα σταδιοδρομίας των μαθητών μας.

Κάθε χρόνο, το Συμβουλευτικό Τμήμα ΣΤΕΠ θέλοντας να αναδείξει στόχους και αξίες και να μεταδώσει σύγχρονες τάσεις και πληροφορίες, προσκαλεί εξέχουσες προσωπικότητες ως Κέντρικούς Ομιλητές και παράλληλα διακεκριμένους επαγγελματίες από το χώρο των Επιστημών, του επιχειρηματικού κόσμου και των Τεχνών, για να καταθέσουν την επαγγελματική τους πορεία και τις προσωπικές τους εμπειρίες. Έτσι, οι μαθητές μας όχι μόνο αποκτούν μια άμεση εικόνα των επαγγελμάτων που τους ενδιαφέρουν, αλλά και ευαισθητοποιούνται περισσότερο στο σχεδιασμό της σταδιοδρομίας τους.

Στη φετινή, επετειακή μας αυτή Διοργάνωση, ως Κεντρική Ομιλήτρια, φιλοξενήσαμε την καταξιωμένη ερμηνεύτρια κι Απόφοιτο των Εκπαιδευτηρίων μας, Νατάσσα Μποφίλιου [Class of ’01]. Σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με ομάδα μαθητών του Λυκείου μας, η Απόφοιτός μας, με ειλικρίνεια, αμεσότητα, στέρεα άποψη και μεστό λόγο, κατέθεσε την προσωπική της εμπειρία από τη μαθητική της ζωή στο Δ-ικό μας Σχολείο, μίλησε για τους ανθρώπους και τις επιλογές που διαμόρφωσαν την πορεία της, αλλά και για την ακράδαντη πίστη και αγάπη για το επάγγελμά της. Υπογράμμισε τη σημασία της γνώσης, ως προσωπικής επιδίωξης για διαρκή πρόοδο, τη δύναμη της συνεχούς προσπάθειας και την αξία του να γίνεσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Τέλος, με έμφαση στην ελεύθερη, αυτόφωτη και ακέραια προσωπικότητα μάς έδειξε το Δ-ρόμο για την εκπλήρωση των στόχων κι ονείρων μας.

Στη συνέχεια της σημαντικής αυτής Διοργάνωσης, πραγματοποιήθηκε η επιμέρους ενημέρωση των μαθητών μας από 20 διακεκριμένους επαγγελματίες  – πολλοί εκ των οποίων Απόφοιτοι των Εκπαιδευτηρίων μας – από το χώρο των Επιστημών, του επιχειρηματικού κόσμου και των Τεχνών, σε 4 Ομάδες Ομιλιών.

Την εκδήλωση προλόγισε ο  Διευθύνων Σύμβουλος των Εκπαιδευτηρίων μας, Κωνσταντίνος Ι. Δούκας, χαιρετισμό απηύθυνε o Γενικός Διευθυντής Εκπαίδευσης ΕΔ, Αντώνης Ψύρης, ενώ το συντονισμό ανέλαβε η Υπέυθυνη του Συμβουλευτικού Τμήματος ΣΤΕΠ, Μαρία Κουτσαύτη.

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό Πρόγραμμα ⇢ ΕΔΩ 

Μπορείτε να βρείτε τα Βιογραφικά των Ομιλητων⇢ ΕΔΩ