5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εικονικών Δικών ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ: Η Πορεία μας προς την Κορυφή!

Dictum Factum! Το Club Ρητορικής το είπε και το έκανε! Οι ομάδες Ρητορικής Γυμνασίου και Λυκείου – ΙΒ έλαβαν μέρος στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικονικών Δικών “Πρωταγόρας”, με συμμετοχή 45 Γυμνασίων και 30 Λυκείων.

Οι μαθητές μας διαγωνίστηκαν στον Προκριματικό Γύρο [11-12.03] που διεξήχθη διαδικτυακά και όλες οι ομάδες προκρίθηκαν στον Προημιτελικό Γύρο [18 Μαρτίου], που διεξήχθη στα εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα.

Πιο συγκεκριμένα, έλαβαν μέρος με τις ομάδες:

  • Για το Γυμνάσιο, υπό την επίβλεψη της Φιλολόγου, Κ. Δρύλλη

Dictum Factum: αποτελούμενη από τους Μισθό Α., Δηλανά Α., Μπουρουτζόγλου Η., Γρηγοριάδη Σ. και Χήρα Χ.  &  Semper Idem: αποτελούμενη από τους Γουρλή Α., Καραχάλιο Σ., Βουλγαρέλη Γ., Κρητσωτάκη Μ. και Βλαχοπούλου Β.

  • Για το Λύκειο, υπό την επίβλεψη της Φιλολόγου, Α. Γιαννακοπούλου

Vox Iustitiae: αποτελούμενη από τους Καρακαϊδού Ε., Θεοδώρου Β., Λαζόπουλο Γ., Κωτσίνη Χ. και Κουτσούρη Κ. & Alegere Libera: αποτελούμενη από τους: Μούτσελο Α., Ντόντο Γ., Σιδερά Λ., Καραφύλη Π. και Λεμονιά Κ.

με τους μαθητές, μάλιστα,  Μισθό Α., Βουλγαρέλη Γ., Καραφύλη Π., Σιδερά Λ. και Μούτσελο Α. να διακρίνονται ως καλύτεροι ομιλητές.

Μετά από δύο προημιτελικούς γύρους, η ομάδα Semper Idem κατέλαβε την 5η θέση, με τη μαθήτρια Βουλγαρέλη Γ.  καλύτερη ομιλήτρια για τα Γυμνάσια και τους μαθητές Σιδερά Λ. και Καραφύλη Π. για τα Λύκεια.
Οι ομάδες Dictum Factum και Alegere Libera προκρίθηκαν στον ημιτελικό γύρο, με τη μαθήτρια Μπουρουτζόγλου Η. να αναδεικνύεται καλύτερη ομιλήτρια.

Και δεν σταματήσαμε εκεί! Οι Ομάδες μας διαγωνίστηκαν στον Τελικό γύρο, αναλαμβάνοντας ιδιαίτερα δύσκολες θέσεις αντιδίκων σε απαιτητικές υποθέσεις, σχετικές με τη συμμετοχή διασημοτήτων στην πολιτική σκηνή από τη μία και την υποχρεωτική αναγνώριση τέκνων από τον πατέρα από την άλλη.

Τα παιδιά στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, επιδεικνύοντας ετοιμολογία, επιχειρηματολογία, γόνιμη σκέψη και, κυρίως, ήθος και οι 2 Ομάδες Γυμνασίου & Λυκείου, Dictum Factum και Alegere Libera αντίστοιχα, κατέκτησαν την Πρώτη Θέση Πανελλαδικώς! Ταυτόχρονα, οι μαθητές, Μισθός Α. και Μούτσελος Α. αναδείχθηκαν καλύτεροι ομιλητές του Τελικού Γύρου!

 

Α. Μισθός| Νικήτρια Ομάδα Γυμνασίου, Dictum Factum| Καλύτερος Ομιλητής Τελικού Γύρου


Α. Μούτσελος| Νικήτρια Ομάδα Λυκείου, Alegere Libera| | Καλύτερος Ομιλητής Τελικού Γύρου

 

Το διαβαθμιακό Club Ρητορικής, υπό το συντονισμό της  Κ. Δρύλλη, πρωταγωνιστεί τα τελευταία τρία χρόνια που συμμετέχει στους Αγώνες Εικονικών Δικών Πρωταγόρας με διακρίσεις, τόσο σε ατομικό επίπεδο καλύτερων ομιλητών όσο και σε ομαδικό επίπεδο με ομάδες Γυμνασίων να κατακτούν την πρώτη θέση τα τρία τελευταία χρόνια και την ομάδα Λυκείου για πρώτη φορά.