6ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ Aspnet UNESO

Ακόμη μία καινοτόμος δράση για το Γυμνάσιό μας. Με μία Ομάδα 8 μαθητών (Αδαμαντία Βουλγαρέλη, Κωνσταντίνος Γεωργίου, Μιχάλης Δάλλας, Μαργαρίτα Καβούκα, Φίλιππος Καλούδης, Ελεάνα Μέξη, Ελίζα Μπαγιώκου & Χάρις Χατζησταματίου) συμμετείχαμε διαδικτυακά στο 6ο Μαθητικό Συμπόσιο των Διασυνδεδεμένων Γυμνασίων της Aspnet Unesco με θέμα: “Η Ανάδυση της Τεχνητής Νοημοσύνης”.

Η Δική μας Ομάδα, με Υπεύθυνη Καθηγήτρια την κ. Χ. Σταμάτη,  κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, εργάστηκε μέσω τηλεδιασκέψεων πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Τα παιδιά έκαναν την έρευνά τους και συγκέντρωσαν πληροφορίες για τη σημασία της τεχνητής νοημοσύνης, τις εφαρμογές της, τα πλεονεκτήματα αλλά και τους περιορισμούς της. Παράλληλα, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν Ημερίδα με Ομιλητές Πανεπιστημιακούς Καθηγητές και Ερευνητές και να συζητήσουν  μέσω τηλεδιασκέψεως με την Eθνική Συντονίστρια ASPnet Ελλάδος. κ. Β. Δηλάρη, την κ. Μ. Φιλιππή και την κ. Χ. Σωτηρίου.

Η τελική παρουσίαση – video των μαθητών μας, αποτέλεσμα άψογης συνεργασίας με τον κ. Γ. Τσίγκο, ήταν εξαιρετική αποδεικνύοντας τόσο την ποιότητα της προετοιμασίας μας όσο και τον ενθουσιασμό των μαθητών για τη συμμετοχή τους.

Το Συμπόσιο αποτελεί συνδιοργάνωση της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών, Ευρωπαϊκών θεμάτων, Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.