8ο Μαθητικό Συμπόσιο Γυμνασίων Αττικής του Δικτύου Συνδεδεμένων Σχολείων της Unesco| Διαδικτυακή Ημερίδα Προετοιμασίας

Το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων μας, επί σειρά ετών, ανήκει στο Δίκτυο Συνδεδεμένων Σχολείων της ASPnet UNESCO, ένα παγκόσμιο Δίκτυο σχολείων, τα μέλη του οποίου δεσμεύονται να προωθήσουν μέσα από τη λειτουργία τους τις προτεραιότητες του διεθνούς οργανισμού, συμβάλλοντας στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών για μια πιο δίκαιη, ειρηνική και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 θα διεξαχθεί στο Σχολείο μας,  το 8ο Μαθητικό Συμπόσιο των  Συνδεδεµένων Γυµνασίων της Unesco/ASPnet, στο οποίο θα συμμετάσχουν 150 μαθητές και 32 εκπαιδευτικοί από 15 σχολεία, που είναι μέλη του δικτύου Aspnet Unesco.

Το θέμα του φετινού Συμποσίου είναι “Η Ενεργειακή Κρίση και οι Κοινωνικές Συνέπειες στην Καθημερινότητα”.

Συνάμα, πρόκειται και για ένα συμπόσιο με επετειακό χαρακτήρα,καθώς εντάσσεται στον εορτασμό των 70 χρόνων της δημιουργίας του δικτύου UNESCO.

Μάλιστα, ενόψει του 8ου Μαθητικού αυτού Συμποσίου, πραγματοποιήθηκε Διαδικτυακή Ηµερίδα Προετοιµασίας  με θέμα, “Η Ενεργειακή Κρίση στην Καθημερινότητά μας”.

Την Ημερίδα παρακολούθησαν οι Ομάδες των Γυμνασίων Αττικής , που είναι μέλη του δικτύου Aspnet Unesco. Αρχικά, απηύθηναν χαιρετισμό, η Ε.Ι. Δούκα, Γενική Διευθύντρια Εκπαίδευσης , ο Α. Ψύρης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Εκπαίδευσης & Υπεύθυνος Γυμνασίου και η Β. Δηλάρη, Εθνική Συντονίστρια ASPnet Ελλάδος. Ακολούθησαν οι ενδιαφέρουσες εισηγήσεις των προσκεκλημένων, αλλά και οι εύστοχες ερωτήσεις των παιδιών προς τους ομιλητές.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα παιδιά κατέγραψαν πολλές πληροφορίες, οι οποίες θα τους φανούν χρήσιμες κατά τη διάρκεια των συζητήσεων στις επιτροπές του Συμποσίου.

Την οργάνωση της Ημερίδας ανέλαβαν ο Α. Ψύρης και οι Φιλόλογοι, Χ. Σταμάτη και Ε. Νικολαΐδου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την Ημερίδα, ΕΔΩ