ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ… ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Ο κόσμος μεταβάλλεται διαρκώς. Οι προκλήσεις είναι πιεστικές: η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και η κλιματική αλλαγή, η δημογραφική μετάβαση, η μετανάστευση, η ανισότητα, και η πίεση στα δημόσια οικονομικά. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα οικολογικό χρέος που επηρεάζει τα πάντα. Εμείς θα είμαστε θύματα αυτής της αλλαγής ή … θα αποφασίσουμε να Αλλάξουμε Σελίδα; “ 

Αυτή ήταν η αφορμή, η πρώτη σκέψη που οδήγησε τηνΕθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδοςστον σχεδιασμό του νέου της εκπαιδευτικού προγράμματος“ΑλλάΖΩ Σελίδα”το οποίο πραγματεύεται δράσεις βασισμένες στους17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. 

Πρόκειται για δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, με επίκεντρο πάντα το βιβλίο, τις οποίες οι μικροί μας φίλοι (και όχι μόνο) θα μπορούν να τις υλοποιούν στο σπίτι. Τα αποτελέσματα των εργαστηρίων, οι όμορφες δημιουργίες τους θα μπορούν να αποστέλλονται στην βιβλιοθήκη του σχολείου και από εκεί να “ταξιδέψουν” σεολόκληρη τη χώρα με την πολύτιμη βοήθεια των social media τηςΕΒΕ,τωνΕκπαιδευτηρίων Δούκακαι τουΑθλητικού -Πολιτιστικού Κέντρου Δαΐς.