Απολογισμός Αγάπης

Με το D-ικό μας αστέρι να λάμπει γιορτινό, υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά. Κι εδώ, στην αφετηρία σχεδόν του νέου χρόνου, γυρνάμε λίγο πίσω και κοιτάζουμε τα έργα αγάπης της φετινής σχολικής χρονιάς ως το κλείσιμο του 2022…
Συνέργειες ουσίας και βιωματικές δράσεις με στόχο την Αποδοχή της Διαφορετικότητας και τη Συμπερίληψη, την καλλιέργεια της Ενσυναίσθησης και της αξίας του Εθελοντισμού.
Δράσεις που καταπολεμούν τα στερεότυπα, την αποξένωση και τη βία. Δράσεις που εκφράζουν τη D-ική μας Στάση Ζωής. Μέσα από τα έργα και τις πρωτοβουλίες των μαθητών μας, παίρνουμε δύναμη και χαρά, ώστε να χαρτογραφήσουμε τη συνέχεια της διαδρομής του D-ικού μας φωτεινού μονοπατιού και να κάνουμε προορισμό μας για το 2023, και πάλι, την Αποδοχή, την Αγάπη, τη Συμπερίληψη και την Αλληλεγγύη!

★ Το D-ικό μας αστέρι στο Eιδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ιλίου
Οι μαθητές των τμημάτων Α2 και Α3 του Λυκείου μας επισκέφτηκαν το Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ιλίου! Ενημερώθηκαν για τα προγράμματα του Ειδικού Σχολείου, γνωρίστηκαν με τους υπέροχους μαθητές του και έπαιξαν μαζί τους «μήλα», και «boccia»! Μέσα από τις κοινές τους αθλητικές δραστηριότητες, τα παιχνίδια και τη συζήτηση, οι μαθητές μας συνειδητοποίησαν πως η αναπηρία σημαίνει ιδιαίτερες δεξιότητες και ικανότητες.
Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Μηνιώτης Ζαννής, Δανιήλ Γεωργία

★ Το D-ικό μας αστέρι στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κορωπίου
Ομάδα μαθητών της Α’ Γυμνασίου επισκέφτηκαν το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κορωπίου! Οι μαθητές και οι Εκπαιδευτικοί του Ειδικού Σχολείου ξενάγησαν τους μαθητές μας στο σχολείο τους, γνωρίστηκαν και έπαιξαν μαζί. Εν συνεχεία, συν-εργάστηκαν και έφτιαξαν χειροποίητα στολίδια και δώρα για το χριστουγεννιάτικο Bazaar του Ειδικού Σχολείου. Συνάντηση γεμάτη πνεύμα χριστουγεννιάτικο!
Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Σωτηρίου Γιάννης, Χαρά Ντόβα


★ Το D-ικό μας αστέρι στο Κέντρο Ειδικών Ατόμων « ΧΑΡΑ»
Oμάδα μαθητών του Λυκείου μας, επισκέφτηκε το Κέντρο Ειδικών Ατόμων «ΧΑΡΑ». Οι μαθητές μας ενημερώθηκαν για τους στόχους και το έργο του Κέντρου Ειδικών Ατόμων. Γνωρίστηκαν με τους σπουδαστές του Κέντρου και όλοι μαζί στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο, έψαλλαν τα κάλαντα, συζήτησαν και έπαιξαν!
Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Δανιήλ Γεωργία, Μηνιώτης Ζαννής


★ Το D-ικό μας αστέρι στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βούλας

Οι πρόεδροι και οι γραμματείς των πενταμελών συμβουλίων των τμημάτων της Ε’ τάξης, επισκέφτηκαν με την Συντονίστρια και Εκπαιδευτικό μας κυρία Γεωργία Γεωργίου, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βούλας ΠΙΚΠΑ και συνέπραξαν δημιουργικά με τους μαθητές με αναπηρία του Ειδικού Σχολείου. Μαζί τους είχαν ως δώρο ζωγραφιές των μαθητών του τμήματος Δ4, οι οποίοι είχαν ήδη συναντηθεί με τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου τις προηγούμενες ημέρες με αφορμή δράση δεντροφύτευσης στον χώρο τους, αλλά και συμβολικά δώρα αγάπης από το σχολείο μας.
Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Γεωργία Γεωργίου, Μπαλιούση Μαρία, Κόντα Αντωνία


★ Το D-ικό μας αστέρι στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

Οι μαθητές του τμήματος Στ’5 της Στ’ τάξης προσκάλεσαν και υποδέχθηκαν στο σχολείο μας ομάδα μαθητών με αναπηρία από το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών/ΕΛΕΠΑΠ. Οι εκπαιδευτικοί μας, κυρία Κορίνα Χαρίτου και κύριος Σαρλής Νίκος, κατάφεραν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο να εμπλέξουν τα παιδιά σε μια ξεχωριστή «περιπέτεια» μέσω του θεατρικού παιχνιδιού και των εικαστικών τεχνών. Μία μοναδική συνάντηση γεμάτη συναίσθημα, μουσική, χρώματα και ένα ονειρεμένο ταξίδι στο διάστημα, που δημιούργησαν τα ίδια τα παιδιά και μας ενθουσίασε όλους!
Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Τερλή Ξένια, Κορίνα Χαρίτου, Σαρλής Νίκος, Κόντα Αντωνία

★ Το D-ικό μας αστέρι στο Ελληνικό Μεινοτικό Σχολείο Δερβιτσάνης, στην Αλβανία
Στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος Education Without Borders και την ιδιαίτερη σχέση που ανέπτυξε το σχολείο μας με τα Διεθνώς Αναγνωρισμένα Ελληνικά Μειονοτικά Σχολεία της Νότιας Αλβανίας, οι μαθητές των Α’ και Β’ τάξεων ετοίμασαν χριστουγεννιάτικες κάρτες με ευχές για τους 150 μαθητές του Ελληνικού Σχολείου της Δερβιτσάνης, αλλά και τους Εκπαιδευτικούς τους. Οι κάρτες των μαθητών μας συνόδεψαν τη νέα αποστολή υλικού που οργάνωσε το σχολείο μας και χάρισαν φωτεινά χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους!
Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Λιούγκας Βαγγέλης και οι Δασκάλες των Α & Β τάξεων του Δημοτικού μας


★ Το D-ικό μας αστέρι στο Επισκεπτήριο Αγάπης του φορέα «WinCancer»

Οι μαθητές της Γ’ και Στ’ τάξης ζωγράφισαν με το φωτεινό χρώμα της αισιοδοξίας ευχετήριες κάρτες για συμπολίτες μας νοσούντες από καρκίνο. Τα μηνύματα αγάπης και ελπίδας των μαθητών μας έφτασαν στους συνανθρώπους μας μέσω του Επισκεπτηρίου Αγάπης του φορέα «WinCancer» .
Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Οι Δασκάλες & οι Δάσκαλοι των Ε & Στ τάξεων του Δημοτικού μας

★ Το D-ικό μας αστέρι κοντά στους ηλικιωμένους
Το αστέρι μας υπέρλαμπρο στάθηκε πάνω από τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άκτιος Παλλάς» και «Ίριδα» και άνοιξε διάπλατα τις πόρτες τους, για να γιορτάσουμε συντροφιά με τους ηλικιωμένους τα Χριστούγεννα! Σημαντικές δράσεις που καλλιεργούν στα παιδιά μας τον σεβασμό και το ενδιαφέρον για τα άτομα τρίτης ηλικίας, που έχουν ανάγκη τη συντροφικότητα και τη φροντίδα μας.

* Οι μαθητές του ΙΒ στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ίριδα», Αμαρουσίου
Οι μαθητές του ΙΒ, θέλοντας να προσφέρουν χαρά και ελπίδα για το νέο έτος, έφτιαξαν Χριστουγεννιάτικες κάρτες και στολίδια, πήραν τα μουσικά τους όργανα και επισκέφτηκαν τους ηλικιωμένους της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ίριδα». Με μουσική και τραγούδια συντρόφευσαν τους ηλικιωμένους και γιόρτασαν μαζί τους τα Χριστούγεννα!

* Οι μαθητές του ΔΔ2 στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άκτιος Παλλάς», Αμαρουσίου
Οι μαθητές του τμήματος Δ2 του Δημοτικού μας επισκέφτηκαν το γηροκομείο «Άκτιος Παλλάς», Αμαρουσίου και παρουσίασαν στους ηλικιωμένους μία όμορφη Χριστουγεννιάτικη γιορτή, την οποία προετοίμασαν με περισσή αγάπη! Με χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τα φωτεινά τους χαμόγελα έδωσαν χαρά στους ηλικιωμένους!
Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Πασχαλίδου Μαργαρίτα, Κυριακάτη Μαρία- Χριστίνα, Δημουλά Άσπα

★ Το D-ικό μας αστέρι νιώθει, νοιάζεται προσφέρει…
Εβδομάδα Προσφοράς και οι μαθητές , οι μαθήτριες, οι υπέροχοι γονείς τους και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου με χαρά ανταποκρίθηκαν στο γλυκό κάλεσμα του αστεριού για συγκέντρωση αγαθών στο σχολείο μας με στόχο την προσφορά τους σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Άλλωστε αγάπη σημαίνει φροντίζω, νοιάζομαι…. Αγάπη σημαίνει μοιράζομαι!

* Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και των Α’ & Β’ τάξεων του Δημοτικού ενίσχυσαν με τρόφιμα το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Δεσμός»
* Οι μαθητές των Γ, Δ, Ε & Στ τάξεων του Δημοτικού συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης για το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης
* Οι Μαθητικές Κοινότητες Γυμνασίου και Λυκείου συγκέντρωσαν τρόφιμα για το Συσσίτιο του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου, Πολύδροσο
* Οι μαθητές του ΙΒ συγκέντρωσαν τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη υγιεινής για την οργάνωση «Δρόμοι Ζωής»

Το φωτεινό αστέρι ανέλαβε να φωτίσει τον δρόμο, για να φτάσουν τα παραφορτωμένα σχολικά μας στους προορισμούς τους. Μαζί με τα αγαθά-προσφορά της καρδιάς μας για το τραπέζι παιδιών ευάλωτων οικονομικά και κοινωνικά ομάδων- μετέφεραν τις ευχές μας, την αγάπη, την αλληλεγγύη όλων μας, αλλά και τη δέσμευσή μας πως θα παραμείνουμε στο πλευρό τους μέχρι να φτάσει η στιγμή που όλοι ποθούμε και ευχόμαστε… Κανείς να μην πεινά. Κανείς να μην στερείται.Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Ζωή Παυλοπούλου, Χαρά Δελιβάνη, Σωτηρίου Γιάννης, Χαρά Ντόβα, Μηνιώτης Ζαννής, Γεωργία Δανιήλ , Πασχαλίδου Μαργαρίτα, Κόντα Αντωνία, Κωστελέτου Ράνια

 

Τελικά, καταφέραμε να συνεχίσουμε και φέτος το καταπληκτικό μας ταξίδι! Με το D-ικό μας αστέρι για οδηγό βιώσαμε την αποδοχή, τον αλληλοσεβασμό και την ανθρωπιά. Πήραμε και δεχτήκαμε Αγάπη!
Στο D-ικό μας μονοπάτι με το D-ικό μας αστέρι, που μας συνεπαίρνει στο ταξίδι του και γίνεται κάθε φορά το χρυσό φλουρί που θησαυρίζει στην καρδιά μας… Συνεχίζουμε και τη νέα χρονιά!

Χρόνια πολλά! Ευτυχισμένο το Νέο Έτος!