“ΑΠΟΨΕ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ”

Με αδιάκοπη προσπάθεια και εξαιρετικές διακρίσεις, ηΟμάδα Ρητορικήςτου Γυμνασίου μας δεν εφησυχάζει ποτέ . Εκτός από τη συμμετοχή σε ποικίλες εκδηλώσεις, ένας από τους πιο σημαντικούς διδακτικούς στόχους είναι οι μαθητές μας να καλλιεργήσουν ολόπλευρα τη σκέψη τους και σταδιακά να αποκτήσουν την άνεση να εκφραστούν και να εκτεθούν ενώπιον ευρύτερου κοινού. Άλλωστε, η«ρητορική ετοιμολογία»αποτελεί σημαντική επικοινωνιακή δεξιότητα, την οποία πρέπει να κατέχει ο μαθητής και πολίτης του 21ου αιώνα, γεγονός που στο Σχολείο μας αντικατοπτρίζεται στην έμφαση που δίδεται για την καλλιέργεια Presentation Skills (Τεχνικές Παρουσίασης). 

Στη λογική αυτής της δράσης, επισκέφθηκε την Ομάδα μας ο κ. Μενέλαος Πρόκος, ένας από τους πρώτους εισηγητές του αυτοσχεδιασμού στην Ελλάδα. 

Διευθυντής και ιδρυτής της Improvibe, της μοναδικής ελληνικής εταιρίας αυτοσχεδιαστικού θεάτρου, ο κ. Πρόκος μας επισκέφθηκε, ώστε να μας «διδάξει» τη συνειρμική σκέψη, την ουσιαστική εμπιστοσύνη στις ιδέες μας και τον αυθορμητισμό, συνδέοντας σε ένα δίωρο τη ρητορική δημιουργία με τη θεατρική πράξη. 

Τα οφέλη, πολλαπλά: οι μαθητές μας όχι μόνο εξασκήθηκαν στο ρητορικό αγώνισμα του Αυθόρμητου Λόγου, αλλά, παράλληλα, συνειδητοποίησαν τη σημασία της τέχνης σε οποιαδήποτε στιγμή της ανθρώπινης ζωής. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Μενέλαος Πρόκος, δραστηριοποιείται στο χώρο του εφαρμοσμένου αυτοσχεδιασμού, σε παγκόσμια κλίμακα. Εχει διδάξει και ανεβάσει παραστάσεις σε όλη την Ευρώπη, καθώς επίσης και στις ΗΠΑ, την Κολομβία και την Ινδία.