ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ| ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στο Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα για Παιδιά & Νέους: “Φεγγαράκι μου λαμπρό, φέγγε… να φιλοτεχνώ” – Η Ελληνική Επανάσταση στην σύγχρονη παιδική ζωγραφική, που διοργάνωσε η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας σε συνεργασία με την “Πρωτοβουλία 1821-2021”, οι μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου, Μέξη Ελεάνα και Πετρουλάκου Σίλια διακρίθηκαν με τιμητικό έπαινο για τα έργα τους, “Δι’ αυτά πολεμήσαμεν…” &  “Η σπίθα των Ελλήνων στην Επανάσταση του 1821″.

Οι μαθήτριες κλήθηκαν να φιλοτεχνήσουν ζωγραφικά έργα αφιερωμένα στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, ατενίζοντας την ιστορία ως πηγή γνώσης και έμπνευσης για το μέλλον. Ο διαγωνισμός διήρκησε από 25 Οκτωβρίου 2020 έως 28 Φεβρουαρίου 2021, κατά την διάρκεια του οποίου συγκεντρώθηκαν 6056 έργα από 10 διαφορετικές χώρες με την συμμετοχή 170 σχολείων. Η επιτροπή καλλιτεχνικής αξιολόγησης της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας, η οποία απαρτίζεται από 22 εικαστικούς, βαθμολόγησε τα έργα στα ακόλουθα πεδία: αισθητική, αρμονία, έκφραση, καινοτομία, τεχνική, φαντασία.
Τα έργα τους θα κοσμήσουν το αφιερωματικό λεύκωμα του προγράμματος και θα προβληθούν σε έκθεση στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη.

Τη μαθήτρια Πετρουλάκου Σίλια καθοδήγησαν ο καθηγητής των Εικαστικών Θ. Χρυσικός και η φιλόλογος Χ. Σταμάτη.