Διάκριση σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης για τα 100 Χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή

Ο μαθητής της Α΄ Γυμνασίου μας, Σπύρος Καραχάλιος διακρίθηκε στην 3η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης “Εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή. Ο ξεριζωμός και η προσφυγιά με τη ματιά της ποίησης”, που διεξήγαγαν τα Εκπαιδευτήρια Παναγία Προυσιώτισσα. Στο ποίημά του συνδέει το ιστορικό παρελθόν με το παρόν και το μέλλον. Αναφέρεται στην τραγωδία της μικρασιατικής καταστροφής, ανακαλώντας και την καταστροφή της Μιλήτου και, με αφορμή τη μη σωζόμενη τραγωδία «Μιλήτου άλωσις», μας παρακινεί να μη λησμονήσουμε την ιστορία.

Ο Σπύρος απέδειξε την ιδιαίτερη ευαισθησία του όχι μόνο μέσω του ποιήματός του, αλλά και με την πράξη του να διαθέσει το χρηματικό έπαθλο που συνόδευε τη βράβευσή του στον εθελοντικό Σύλλογο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Κατόπιν της τελετής βράβευσης, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Ψύρης, απένειμε το βραβείο στον μαθητή.

Μπορείτε να διαβάσετε το βραβευθέν ποίημα με τίτλο: Η Λησμονημένη Τραγωδία

Θερμά Συγχαρητήρια στον Σπύρο τόσο για τη σημαντική αυτή διάκριση όσο και για το ήθος και την αξιέπαινη πράξη προσφοράς. Έμπρακτη απόδειξη ότι στο Δ-ικό μας Σχολείο η ουσιαστική Παιδεία είναι το αποτέλεσμα που προκύπτει από το άρρηκτο σχήμα Γνώσεων· Δεξιοτήτων· Αξιών.