Διεθνείς Διακρίσεις με “ελληνικό πνεύμα” για την μαθήτριά μας, Ελένη-Παρασκευή Μέξη

Δύο ακόμη σημαντικές διακρίσεις, σε Διεθνές επίπεδο, για τη μαθήτρια του Τμήματος International Baccalaureate του Σχολείου μας, Ελένη-Παρασκευή Μέξη.

H Ελένη-Παρασκευή συμμετείχε στη Διεθνή Ολυμπιάδα Παιδικής Ζωγραφικής 2022-2023 με θέμα «Η Νέα Γενιά της Ελλάδας οραματίζεται και φιλοτεχνεί το Νόστο των Γλυπτών του Παρθενώνα» που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Παιδική Πινακοθήκη της Ελλάδος. Το έργο της βραβεύθηκε στην τελική Γ’ Φάση της Ολυμπιάδας 2022-2023 και θα περιληφθεί στο αφιερωματικό λεύκωμα. Θα ακολουθήσει, επίσης, Τελετή Βράβευσης και εορταστική Έκθεση στο πλαίσιο της Διεθνούς Ολυμπιάδας Παιδικής Ζωγραφικής 2022-23.

Το Διήγημά της “Αρχέγονες Ρίζες” κατέκτησε το 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ στον 18ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης και Πεζογραφίας της Ένωσης Λογοτεχνών Β. Ελλάδος. Το θέμα του διαγωνισμού ήταν η διαχρονική Ελληνική παρουσία στη Μ. Ασία από την αρχαιότητα μέχρι τον ξεριζωμό του 1922. Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος άτομα κάθε ηλικίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Θερμά Συγχαρητήρια στη μαθήτριά μας, που δεν σταματά να μας κάνει περήφανους  με την πολυσχιδή δράση της.