Διεθνής Διάκριση για την Ε. Μέξη

H μαθήτρια του Τμήματος International Baccalaureate,  Ελεάνα Μέξη έλαβε Έπαινο στον Διεθνή Διαγωνισμό του Βρετανικού Κοινωφελούς Ιδρύματος “Never Such Innocence” με θέμα «Τι σημαίνει ο πόλεμος για σένα » για το ποίημά της “No Nirvana”.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν νέοι από 120 χώρες εκφράζοντας με ποιήματα, τραγούδια και έργα τέχνης το αντιπολεμικό τους μήνυμα με έρεισμα τον πόλεμο της Ουκρανίας.

Το ίδρυμα ξεκίνησε ως ένα έργο μνήμης του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου για τα παιδιά και τους νέους και πλαισιώθηκε με θεσμικούς φορείς από τις χώρες της Κοινοπολιτείας και τα Βρετανικά Ανάκτορα.

Εμπνευσμένοι από αυτό τον πόλεμο , περισσότερο από 11.000 νέοι από όλες τις χώρες του κόσμου, δημιούργησαν ποίηση, τραγούδια και έργα τέχνης για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους.

Από το 2019 , η δράση του Ιδρύματος επεκτάθηκε για να περιλάβει τις απόψεις των νέων σε κάθε μορφή σύγκρουσης. Στόχος του Ιδρύματος είναι να αναδείξει και να υποστηρίξει σκεπτόμενους

νέους που θα είναι οι αυριανοί ηγέτες και εγγυητές της ειρήνης μέσα από την ανταλλαγή ιδεών και τον διαπολιτισμικό διάλογο.