Διεθνής Κινηματογραφική Διάκριση για το Σχολείο μας!

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η υποψηφιότητα του Γυμνασίου μας, στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους- CAMERA ZIZANIOτυγχάνει διάκρισης.

Η ταινία με τίτλο,“Το Κορίτσι και το Άγαλμα”προκρίθηκε ανάμεσα σε περισσότερες από 1800 υποψηφιότητες από όλο τον κόσμογια να συμμετάσχει στο πρόγραμμα προβολών της 17ης  Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας –CAMERA ZIZANIO, που φέτος συμπίπτειμε την επέτειο των 20 χρόνων τουΔιεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίαςγια παιδιά και νέους και διενεργείται στο πλαίσιο αυτού.   

Αξίζει να σημειωθεί ότι η CAMERA ZIZANIO αποτελεί τον πιο σημαντικό θεσμόστο χώρο της εφηβικής και νεανικής κινηματογραφικής δημιουργίας στην Ελλάδα. Η δε συστηματική παρουσία μας στη συγκεκριμένη διοργάνωση καταδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται στα Εκπαιδευτήριά μας, όσον αφορά στον τομέα πολιτισμού και ιδιαίτερα σε αυτόν της κινηματογραφικής παιδείας. 

Στην ταινία συμμετέχουν οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου:Μελίνα Λεβαντή, Μελίνα Τσίληρα, Δανάη Αργυροπούλου, Φλωρεντία Χρυσή, Παναγιώτης Γεωργίου, Ελένη Καλέργη, Άρτεμις Κατσιγιάννη, Ελισσάβετ Μπεκρή, Νίκος Κωνσταντίνου.
Σε σκηνοθεσία του Καθηγητή Εικαστικών Γυμνασίου -Λυκείου,Θοδωρή Χρυσικούκαι με τη συνεργασία του Συντονιστή του Τομέα Γερμανικών,Βασίλη Τάτση.