Διεθνής Σχολικός Διαγωνισμός Δοκιμίου: Trust for Sustainable Living· Σημαντικές Διακρίσεις για το Σχολείο μας

Οι μαθητές μας,  Ελεάνα Μέξη, από το Τμήμα International Baccalaureate και Γιώργος Κατωμερής από το Γυμνάσιο έλαβαν μέρος στον Διεθνή Σχολικό Διαγωνισμό Δοκιμίου “Trust for Sustainable Living” ως μοναδική ελληνική συμμετοχή, με τη συνεργασία της  Χ. Σωτηρίου, Υπεύθυνης Τμήματος Ξένων Γλωσσών και της Ο.Ε. Αγγλικών Γυμνασίου- Λυκείου.

Τα παιδιά έγραψαν δοκίμιο με τίτλο «Πώς μπορούν οι νέοι να υποστηριχθούν καλύτερα για να ευδοκιμήσουν σε πράσινες θέσεις εργασίας;» “How can young people be better supported to thrive in green jobs?”

Μοιράστηκαν τις απόψεις τους για το πώς αισθάνονται ότι μπορούν να υποστηριχθούν καλύτερα για να πετύχουν στην πράσινη αγορά εργασίας και δεν απογοήτευσαν! H Ελεάνα διακρίθηκε ως Finalist, και ο Γιώργος διακρίθηκε με τον τίτλο Honorable Mention.

Για 4η συνεχόμενη χρονιά είμαστε το μοναδικό Ελληνικό σχολείο που συμμετέχει και διακρίνεται ανάμεσα σε 1,215 essay entries, από 227 σχολεία σε 62 διαφορετικές χώρες!

Το Trust for Sustainable living είναι μια παγκόσμια φιλανθρωπική οργάνωση για την εκπαίδευση, που εδρεύει στο West Berkshire του Ηνωμένου Βασιλείου. Το όραμα της είναι η δημιουργία ενός κόσμου με την κατάλληλη εκπαίδευση για ένα βιώσιμο μέλλον.

Η οργάνωση, για την επίτευξη των στόχων της, συνεργάζεται με δεκάδες δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς από όλο τον κόσμο και διοργανώσει δράσεις για την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των νέων σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης.