Τα Εκπαιδευτήριά μας Κατέκτησαν 3 Βραβεία στα Education Leaders Awards 2024

Τα Εκπαιδευτήριά μας απέσπασαν τρεις μοναδικές διακρίσεις για τις βέλτιστες εκπαιδευτικές πρακτικές που έχουν υιοθετήσει στα ετήσια Education Leaders Awards, τα οποία διοργανώνονται για 9η χρονιά από τη Boussias Events.
Σε μία ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε  στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής, απονεμήθηκαν τα Education Leaders Awards τα οποία αποσκοπούν στην ανάδειξη και την επιβράβευση των εκπαιδευτικών μονάδων και των δραστηριοτήτων τους. Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής ήταν η κ. Άννα Διαμαντοπούλου, πλαισιωμένη από μια κριτική επιτροπή υψηλού κύρους και επιστημονικής κατάρτισης.
Περισσότερα από 250 υψηλόβαθμα στελέχη της εκπαίδευσης, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εκπαιδευτικών μονάδων και των ίδιων των εκπαιδευτικών στην χώρα μας.

Αναλυτικά, τα Εκπαιδευτήριά μας απέσπασαν:

  • ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στην κατηγορία “Ψηφιακή Εκπαίδευση, Ρομποτική & ΑΙ στην  Ιδιωτική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ” για την υποψηφιότητα “Collective Intelligence in Education – Διαθεματική και Διεπιστημονική εφαρμογή Ρομποτικής και Δημιουργικής Τεχνητής Νοημοσύνης σε όλες τις τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου –  Συνεργατική Νοημοσύνη και Καινοτομία στην Εκπαίδευση”, με επικεφαλής την Μαρία Φιλιππή, Υπεύθυνη Πληροφορικής & Ψηφιακής Εκπαίδευσης.
    Το διεπιστημονικό έργο που αναπτύσσεται στο Εκπαιδευτήρια Δούκα παρουσιάζει ιδιαίτερη εξωστρέφεια, αφού υλοποιούνται πολυδιάστατα projects και δράσεις σε συνεργασία με έγκριτους φορείς και οργανισμούς, όπως το Πανεπιστήμιο Πειραιά/Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων, η εταιρία Ρομποτικής Gizelis σε σύμπραξη με το EKETA, η Microsoft, αλλά και με πολλά σχολεία και ερευνητικά κέντρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
  • ΑΡΓΥΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στην κατηγορία “Αντιμετώπιση Σχολικού Εκφοβισμού  στην Ιδιωτική Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ” για την υποψηφιότητα “Ενδοσχολική Βία: Πρόληψη – Χειρισμός – Αντιμετώπιση”, με επικεφαλής την Ερασμία Πιπεράκη, Υπεύθυνη Τμήματος Ψυχοπαιδαγωγών.
    Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα κατέχουν την Πανευρωπαϊκή Πιστοποίηση του Συστήματος Διαχείρισης και Καταπολέμησης του εκφοβισμού και της βίας από την EUROCERT. Η πιστοποίηση αυτή βασίζεται στην εφαρμογή της «Πολιτικής Πρόληψης και Αντιμετώπισης Βίας και Σχολικού Εκφοβισμού», υπό την ευθύνη του τμήματος Ψυχοπαιδαγωγών, η οποία δημιουργήθηκε σύμφωνα με την Εθνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία για την ενδοσχολική βία και τον σχολικό εκφοβισμό και στηρίζεται στο πρότυπο αντιμετώπισης του Ευρωπαϊκού Δικτύου ενάντια στη Βία και τον Εκφοβισμό (European Antibullying Network).
  • ΧΑΛΚΙΝΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στην κατηγορία “Καλλιέργεια Περιβαλλοντικής Συνείδησης  & Κλιματική Αλλαγή στην Ιδιωτική  Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση” για την υποψηφιότητα “ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟ D-ΗΜΟΤΙΚΟ”, με επικεφαλής την Ιωάννα Παυλοπούλου, Διευθύντρια Δημοτικού.
    Στο Νηπιαγωγείο , την Α’ & Β’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Δούκα εφαρμόζεται το ειδικό εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Green Days”, για το οποίο η Open Farm έχει τη γενική ευθύνη σχεδιασμού και υλοποίησης. Τα βιωματικά αυτά εργαστήρια ” αποσκοπούν τόσο στη βιωματική προσέγγιση της φύσης, στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, αλλά και στη διαθεματική προσέγγιση της γνώσης.

Η πολυεπίπεδη και πολυπαραγοντική εκπαίδευση που προσφέρουν τα Εκπαιδευτήριά μας έγινε, ακόμη μία φορά, η αφορμή για να ξεχωρίσουμε και να διακριθούμε ανάμεσα στα υπόλοιπα σχολεία της χώρας, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι είμαστε καινοτόμοι στις πρακτικές μας και πάντοτε δίπλα στους μαθητές και τις ανησυχίες τους.