Έφηβοι Εν Δράσει – Σχολικοί Διαμεσολαβητές

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, Ομάδα των Διαμεσολαβητών του Σχολείου μας, υπό την καθοδήγηση της Καθηγήτριάς τους,  Μ. Καρυστινού, και της Ψυχολόγου,  Ν.  Πολίτη, έλαβε μέρος στην Ημερίδα με θέμα “Έφηβοι εν δράσει – Σχολικοί Διαμεσολαβητές” , η οποία διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, στο πλαίσιο του Δικτύου Σχολείων “Σημερινός Μαθητής – Αυριανός Πολίτης του Κόσμου” και πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού.

Οι μαθητές του Λυκείου μας, Ρ. Καρριέρε, Γ. Νάζος, Τσ. Γκάο, Μ. Παπαδιώτης, Ο. Τσιάμη, Κ. Κοπανά, Ν. Λουκιδέλης και Χ. Κωτσίνη, παρουσίασαν τον Θεσμό της Σχολικής Διαμεσολάβησης και παρακολούθησαν ενδιαφέρουσες δράσεις από άλλα σχολεία της Αττικής.

Η Σχολική Δαμεσολάβηση είναι μία πρακτική επίλυσης των σχολικών συγκρούσεων και εφαρμόζεται με τον διάλογο, την ενσυναίσθηση και την ενεργητική ακρόαση. Αποτελεί μία μορφή ειρηνικής επίλυσης επιθετικών συμπεριφορών, η οποία οργανώνεται και εφαρμόζεται εντός του σχολικού πλαισίου, μεταξύ των μαθητριών, μαθητών, ως εναλλακτική πρακτική που αντικαθιστά το πειθαρχικό σύστημα τιμωρίας.