Εισήγηση του Γυμνασίου στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο: “Το Εκπαιδευτικό Παιχνίδι & η Τέχνη στην Εκπαίδευση και στον Πολιτισμό”

To Γυμνάσιό μας συμμετείχε με εισήγηση στο 3ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Συνέδριο του Μουσείου Σχολικής Ζωής, “Το Εκπαιδευτικό Παιχνίδι και η Τέχνη στην Εκπαίδευση και στον Πολιτισμό”.
Εισηγητές ήταν τόσο η Φιλόλογος, Χ. Σταμάτη όσο και οι τρεις μαθητές της φετινής Α΄ Λυκειου: Δ. Μπράτης, Α. -Ζ. Αλεβίζου και Μ.-Σ. Κουστένη.
Οι μαθητές παρουσίασαν το βραβευμένο ψηφιακό παιχνίδι  με τίτλο “Ψηφιακό Μαρούσι”, το οποίο  δημιούργησαν κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς.
Η εισήγηση της Καθηγήτριάς μας απέσπασε ιδιαίτερα θετικά σχόλια από  το κοινό, αλλά και από τους διοργανωτές, ενώ τα παιδιά ήταν αυτά που εισέπραξαν το μεγαλύτερο χειροκρότημα και πολλά συγχαρητήρια για την έρευνα, την οποία διενήργησαν και την ψηφιακή τους δημιουργία.
Η Τελετή Βράβευσης από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση θα πραγματοποιηθεί στις 5 Δεκεμβρίου, στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

Το Συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του ΕΚΕΔΙΣΥ, το Εργαστήριο Ψυχοπαιδαγωγικών Εφαρμογών στην Προσχολική Αγωγή, Labaratory for Research on Early Research on Early Childhood Psychopedagogy, Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών (ΠΑ.Σ.Ι.Π.Σ) και το Greek Cultural Institute

Στόχος του Συνεδρίου είναι να διερευνηθούν οι δυνατότητες που προσφέρει το εκπαιδευτικό παιχνίδι και η τέχνη τόσο στην τυπική εκπαίδευση όσο και στη μη τυπική.