Εκπαιδευτικές Επισκέψεις Λυκείου: Μία βιωματική ανακαλυπτική περιπέτεια

Με ποικίλες δράσεις εξαιρετικού ενδιαφέροντος, ολοκληρώθηκε και ο τρίτος κύκλος των εκπαιδευτικών επισκέψεων του Λυκείου μας.

Έτσι, οι μαθητές της Α’ Λυκείου πραγματοποίησαν τις ακόλουθες δραστηριότητες: Στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας και των Μαθηματικών, περιηγήθηκαν και οργάνωσαν το μάθημά τους στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, στην αίθουσα αγγείων. Επίσης, επισκέφθηκαν το Βιομηχανικό Μουσείο στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, όπου παρακολούθησαν τις εκθέσεις «Η Ελλάδα στα 80s» & «Το εργοστάσιο κι εμείς», ενώ περιηγήθηκαν με λεωφορείο και ξεναγήθηκαν σε εμβληματικά κτίρια των Αθηνών. 

Οι μαθητές της Β’ Λυκείου, επισκέφτηκαν το κτίριο της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αθηνών στην Πνύκα, όπου ενημερώθηκαν για «Tα γκράφιτι ως ιστορική μαρτυρία ή φθορά στα μνημεία». Ακόμη, μετέβησαν στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης και παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Περί ανέμων κι υδάτων» που συνδιοργάνωσαν το www.meteo.grκαι το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για τη μεταλαμπάδευση των μετεωρολογικών γνώσεων στους μαθητές. Τέλος, επισκέφτηκαν τα υπόγεια της Κομαντατούρ. Ξεναγήθηκαν στα υπόγεια του κτιρίου της οδού Κοραή 4, του γερμανικού Φρουραρχείου, όπου τα αποτυπωμένα μηνύματα κρατούμενων «μιλούν» ακόμα.