Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία”· Το Σχολείο μας Συμμετέχει & Στηρίζει την 13η Δράση της Axion Hellas

Για ακόμη μία χρονιά συμμετέχουμε ενεργά και στηρίζουμε έμπρακτα το έργο της Axion Hellas, για την ενισχυση των κατοίκων της ακριτικής Ελλάδας, στον τομέα της Εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της 13ης δράσης του μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού και με τη συμμετοχή της Γενικής Διευθύντριας Εκπαίδευσης του Σχολείου μας, Ε. Δούκα, πραγματοποιείται κοινή σύνδεση τάξεων των Λυκείου Χάλκης, ΕΠΑΛ Σύμης & Γυμνασίου Σύμης και μαθητών των Εκπαιδευτήρια Δούκα στην Αθήνα.

Τα σχέδια μαθημάτων που υλοποιούνται από το Σχολείο μας βασίζονται σε ομιλίες προσωπικοτήτων, όπως ο Μοχαμεντ Ελ Μπαραντέι, ο Οσκαρ Αρίας Σάντσεζ και ο Μπαράκ Ομπάμα από το βιβλίο “Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία” του ομώνυμου Εκπαιδευτικού Προγράμματος και αναφέρονται στο Δικαίωμα στην Ασφάλεια, στο Σχολικό Περιβάλλον αλλά και στη ζωή εν γένει.

Το συγγκεκριμένο αυτό Πρόγραμμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αποτελεί παγκόσμια αποκλειστικότητα του Ιδρύματος Robert F. Kennedy Human Rights και έχει διδαχτεί σε εκατομμύρια μαθητές όλων των βαθμίδων, στην Αφρική, την Ασία, την Ευρώπη, τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική, διδάσκοντάς τους ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά στον παγκόσμιο αγώνα για δικαιοσύνη.

Στην Ελλάδα υλοποιείται  από το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη με στόχοτην ενημέρωση και ενδυνάμωση μαθητών και μαθητριών σχετικά με ζητήματα που άπτονται της επίγνωσης, συνειδητοποίησης και υπεράσπισης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στα Εκπαιδευτήριά μαςεφαρμόζεται απο το 2017.