Εκπαιδευτικό Ταξίδι στην Ευρώπη & Σπουδές στο Εξωτερικό

Στο Δ-ικό μου Σχολείο, μέσα από ένα οργανωμένο εκπαιδευτικό ταξίδι, γνωρίζω από κοντά τα Πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας και της Ευρώπης, εξοικειώνομαι με την προοπτική των σπουδών στο Εξωτερικό, ενώ αποκτώ μία ολοκληρωμένη εικόνα που θα με διευκολύνει στην τελική μου επιλογή.

Έτσι, φέτος, για ακόμη μία φορά πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική αυτή εκδρομή, με τη συμμετοχή 54 μαθητών από τα Τμήματα International Baccalaureate, BTEC Foundation in Art, Design & Media Practice & GCE.  Υπό το συντονισμό του University Placement Center των Εκπαιδευτηρίων μας.

Μία 360 εκπαιδευτική εμπειρία σε 2 χώρες [Ολλανδία και Μ. Βρετανία]| 3 πόλεις [Ουτρέχτη, Bath, London]| και 16 Πανεπιστήμια [University of Twente, University of Eindhoven, Erasmus City of Rotterdam, University of Leiden, Bristol University, Bath, Warwick University, University of Royal Holloway, LSE, Imperial, UCL, King’s University, Queen Mary, Gerrit Rietveld Academie, Willem de Kooning Academie, UAL-Chelsea College of Art].

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ξεναγήσεις, εργαστήρια, παρουσιάσεις και ομιλίες, αλλά και να να συνομιλήσουν κατ’ ιδίαν με τους εκπροσώπους και να θέσουν τις προσωπικές του απορίες.