Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 1940· στο Δ-ικό μας Σχολείο

Επετειακές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου του 1940 στο Σχολείο μας, με τη συμμετοχή όλων των Βαθμίδων και πλούτο δράσεων, ειδικών αφιερωμάτων, παρουσιάσεων κι εκδηλώσεων.

Οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου συμμετείχαν στον εορτασμό με μία αφιερωματική διοργάνωση, αλλά και παρέλαση στον κήπο.

Το Δημοτικό μας, αντίστοιχα, πραγματοποίησε την καθιερωμένη του παρέλαση, ενώ η Δ΄ Τάξη προετοίμασε και παρουσίασε ένα συγκινητικό οπτικοακουστικό δρώμενο για το έπος του 1940, στην αίθουσα «Ιωάννης Φ. Δούκας».

Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε η πρωτοβουλία των Βαθμίδων του Γυμνασίου – Λυκείου, που επέλεξαν να φωτίσουν μια σχετικά άγνωστη πτυχή της ελληνικής ιστορίας που σχετίζεται με το σημαντικό έργο της απόκρυψης και διαφύλαξης των αρχαιοτήτων του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών, στις παραμονές της γερμανικής Κατοχής της Αθήνας, κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αποτέλεσμα, μάλιστα, της ερευνητικής τους προσπάθειας ήταν η δημιουργία ενός πρωτότυπου ιστορικού ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η απόκρυψη των μορφών, 1940-1946».

Επίσης, η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τη διαβαθμιακή χορωδία και την ορχήστρα του σχολείου μας. Κατά τη διάρκεια των δύο εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε η παράδοση της σημαίας στον σημαιοφόρο και τους παραστάτες Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς και η απονομή αριστείων και βραβείων στους αριστεύσαντες μαθητές της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.