Έπαινος στον Διεθνή Διαγωνισμό “Never Such Innocense” για την Χ. Τραϊανού

Ακόμη μία διάκριση για το Σχολείο μας στον Διεθνή Διαγωνισμό του Βρετανικού Κοινωφελούς Ιδρύματος “Never Such Innocence” – «Τι σημαίνει ο πόλεμος για σένα »· H Χριστίνα Τραϊανού, μαθήτρια της  ΣΤ’  Τάξης του Δημοτικού μας, έλαβε έπαινο για το ποίημά της GREY SKY.

Πρόκειται, μάλιστα, για μία ξεχωριστή δημιουργία, καθώς πηγή έμπνευσης της Χριστίνας στάθηκε η Μικρασιατική Καταστροφή και η επετειακή σχολική εκδήλωση για τα συμπλήρωση των 100 Χρόνων από τα γεγονότα της ιστορικής αυτής περιόδου που συγκλόνισαν τη νεότερη ελληνική ιστορία.

Το ίδρυμα “Never Such Innocence” ξεκίνησε ως ένα έργο μνήμης του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου για τα παιδιά και τους νέους και πλαισιώθηκε με θεσμικούς φορείς από τις χώρες της Κοινοπολιτείας και τα Βρετανικά Ανάκτορα. Από το 2019 , η δράση του Ιδρύματος επεκτάθηκε για να περιλάβει τις απόψεις των νέων σε κάθε μορφή σύγκρουσης. Στόχος του Ιδρύματος είναι να αναδείξει και να υποστηρίξει σκεπτόμενους νέους που θα είναι οι αυριανοί ηγέτες και εγγυητές της ειρήνης μέσα από την ανταλλαγή ιδεών και τον διαπολιτισμικό διάλογο.