ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Οι απόφοιτοι των Εκπαιδευτηρίων Δούκα σημείωσαν και φέτος πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας και εισάγονται όλοι τους στα Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του Εξωτερικού, και μάλιστα σε σχολές της πρώτης τους επιλογής. 

ΣτοΓενικό Λύκειο, το100%των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Δούκα εισάγονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με το 60% να επιτυγχάνει σευψηλόβαθμα τμήματανομικών, πολυτεχνικών, οικονομικών και άλλων σχολών. Επίσης, η πλειοψηφία των αποφοίτων θα ξεκινήσουν σπουδές στις σχολές τηςπρώτης τους προτίμησης: Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Ιατρική Αθηνών, Νομική Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Πανεπιστήμιο Πατρών.
 

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκινά τις σπουδές του ο απόφοιτος των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, Γιώργος Σκυλακάκης, που εισήχθηπρώτος στη Φαρμακευτική Αθηνών.
 

ΣτοInternational Baccalaureate, το100%των μαθητών μας αποφοίτησαν (παγκόσμιος Μ/Ο 77%) και εισάγονται σε Πανεπιστήμια στηνΕυρώπηκαιΑμερική, με το90%περίπου να φοιτούν σεσχολές της πρώτης επιλογήςτους σε ImperialUCLUniversity of EdinburghUniversity of WarwickUniversity of BathNew York University, κλπ. Για άλλη μία χρονιά, τα αποτελέσματα των εξετάσεων του ΙΒ ήταν εξαιρετικά καθώς το36%των μαθητώναρίστευσεμε βαθμολογία από38 και επάνω(με άριστα το 45)όταν ο παγκόσμιος μέσος όρος δεν ξεπερνά το 30.
 

Οι απόφοιτοι των ΤμημάτωνGCE Α’ LevelsκαιFoundation in Art & Design (BTEC), σε ποσοστό100%εισάγονται σε Πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας αλλά και της Ευρώπης και μάλιστα, στις σχολές τηςπρώτης τους επιλογής, όπως στα University of EdinburghUniversity of LeedsThe Hague UniversityWillem De Kooning Academy HollandArt University of BournemouthUniversity of the Creative Arts – LondonKarolinska Institutet – Sweden κλπ.
 

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, παρέχοντας στους μαθητές τους πολλαπλές επιλογές, αποδεικνύουν για άλλη μία χρονιά, ότι οι σπουδές δεν είναι μονόδρομος. Μονόδρομος είναι η αριστεία και ειδικά, όταν η σχολική πορεία επισφραγίζεται με υψηλά ποσοστά επιτυχίας είτε σε ελληνικά είτε σε ξένα πανεπιστήμια.