Εβδομάδα Προσφοράς| 12 – 19.12.2023

Πλησιάζοντας τα Χριστούγεννα, μία από τις δράσεις αγάπης που οργανώνουμε, στο πλαίσιο των προγράμματων «Στάση Ζωής» και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Εκπαιδευτικού μας Οργανισμού, είναι και η *Εβδομάδα Προσφοράς*, από 12 έως και 19 Δεκεμβρίου, στην οποία συμμετέχουν όλες οι Bαθμίδες.

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε κι εσείς, μαζί με τα παιδιά σας, σε αυτή τη δράση συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης για τους παρακάτω φορείς.

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΔΗΜΟΤΙΚΟ

Στήριξη Σικιαριδείου Ιδρύματος: Το Σικιαρίδειο Ίδρυμα απασχολεί καθημερινά περίπου 70 άτομα με νοητική υστέρηση 18 ετών και άνω και προσφέρει 2 γεύματα ημερησίως (δεκατιανό / μεσημεριανό).

⇢ Νηπιαγωγείο/ δεκατιανό

Τμήματα ΠΠΝ1 ΠΝ3, ΠΝ5: Corn flakes, μπισκότα
Τμήματα Ν2, Ν4, Ν6: Mέλι, μαρμελάδα, χυμοί τύπου αμίτα

⇢ Δημοτικό/μεσημεριανό

Τάξη Α‘: Φακές, ρύζι parboiled
Τάξεις Β’, Γ‘: Zυμαρικά (κριθαράκι/πένες/χυλοπίτες), ντοματοπολτός
Τάξεις Δ’, Ε’, Στ‘: Eλαιόλαδο, αλεύρι

ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Α’ & Β’ Γυμνασίου: Στήριξη δράσεων του Μαθητικού Εθελοντικού Δικτύου «Υousmile» του Χαμόγελου του Παιδιού. Συγκεκριμένα:

  Α’ Γυμνασίου: Αγορά και προσφορά παιχνιδιών στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Τα παιχνίδια θα αποσταλούν μέσω του «Χαμόγελου του Παιδιού» σε Παιδιατρικά Νοσοκομεία μαζί με κάρτες που φιλοτέχνησαν οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου.

⇢ Β’ Γυμνασίου, Τμήματα Β5 & Β3: Αγορά βιβλίων παιδικής & εφηβικής λογοτεχνίας από το παλαιοβιβλιοπωλείο αστέγων «Ανέστιος» και προσφορά τους στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Τα βιβλία θα αποσταλούν μέσω του «Χαμόγελου του Παιδιού» σε παιδιατρικά νοσοκομεία, αλλά θα ενισχύσουν και τις βιβλιοθήκες στα σπίτια του «Χαμόγελου».

⇢ Β’ Γυμνασίου, Τμήματα Β1, Β2, Β4: Αγορά γραφικής ύλης από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για την ενίσχυση του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου του Παιδιατρικού Νοσοκομείου «Π. & Αγλαΐας Κυριακού»:

– Χαρτί Α4
– Κόλλες στικ
– Μαρκαδόροι
– Ξυλομπογιές
– Μπλοκ ζωγραφικής
– Μολύβια
– Γόμες-ξύστρες
– Τετράδια, τετράδια σπιράλ

 Γ’ Γυμνασίου: Στήριξη Στέγης Γερόντων Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής
Διάθεση 400 ευρώ από το ταμείο Γυμνασίου για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης:

– Πάνες ενηλίκων νο 3
– Υποσέντονα, σαμπουάν
– Γάλα εβαπορέ
– Ζυμαρικά διαφόρων τύπων
– Λάδι

ΛΥΚΕΙΟ

Οι Μαθητικές Κοινότητες Λυκείου στην Εβδομάδα Προσφοράς για τα Χριστούγεννα, συγκεντρώνουν τρόφιμα για τη στήριξη φτωχών οικογενειών και άπορων ανθρώπων του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Καλογρέζας της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας. Συγκεκριμένα τα τμήματα συγκεντρώνουν στη γραμματεία Γ/Λ τα παρακάτω είδη:

⇢ Α1 και Α2: Ζυμαρικά
⇢  Β1 και Α3: Όσπρια
⇢  Γ2: Γάλα κονσέρβα εβαπορέ
⇢  Β4: Κονσέρβα τοματοπολτό
⇢  Α5: Ζάχαρη
⇢  Α4 και Β2: Αλεύρι
⇢  Γ1 και Γ3: Ελαιόλαδο
⇢  Β3 και Γ4: Ρύζι

INTERNATIONAL BACCALAUREATE

Στήριξη της Εθελοντικής Οργάνωσης «Δρόμοι Ζωής» με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, όπως:

⇢  Ζυμαρικά, ρύζι, γάλα εβαπορέ, σάλτσα ντομάτας, ελαιόλαδο, βρεφικές τροφές, βρεφικές πάνες, σαμπουάν και αφρόλουτρα, σερβιέτες, καθαριστικά.