Ευρωπαϊκό Έργο Erasmus+ shiftingwalls

Oι μαθητές του Γερμανικού Τμήματος του Γυμνασίου και Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας και οι Καθηγητές τους, Αγγελική Ντόβα, Βασίλης Τάτσης και Βίβιαν Γλυκή συμμετείχαν μαζί με τον συνεργάτη του Σχολείου, κ. Αναστάσιο Ασβεστά (Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕΚΕΣ), στο Ευρωπαϊκό Έργο Erasmus+ shiftingwalls.

Το έργο αυτό έχει ως αντικείμενο την Ευρωπαϊκή Ιστορία μέσα από τα μάτια των νέων. Επιχειρεί τη σύνδεση της Αγωγής στα Μέσα (Media Education) με την πρόσφατη Ευρωπαϊκή Ιστορία.
Στο έργο συμμετέχουν από την Ελλάδα τα Εκπαιδευτήρια Δούκα (με τη συνεργασία των Θ. Οικονόμου, Ε. Μαργαρίτη και Γ. Κωτσάνη του Τμήματος Έρευνας και Καινοτομίας του Σχολείου).

Σε αυτό το πλαίσιο, οι Καθηγήτριες Αγγελική Ντόβα και Βίβιαν Γλυκή συμμετείχαν στην 3η συνάντηση Erasmus+ shiftingwalls, στο Βερολίνο, όπου εισηγήθηκαν και παρουσίασαν την Ελληνική συμμετοχή του Ευρωπαϊκού αυτού project. Κατά τη διάρκεια της συναντησής τους συζήτησαν με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας για τα νέα τείχη που υψώνονται στην σύγχρονη ιστορία.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε  η 4η συνάντηση Erasmus+ shiftingwalls στην Αθήνα. Οι προαναφερθέντες καθηγητές εκπροσώπησαν τα Εκπαιδευτήριά μας,  με ένα βίντεο των μαθητών του.

Αμέσως μετά ακολούθησε ένα δημιουργικό workshop, από το οποίο προέκυψε μελλοντική συνεργασία του σχολείου μας με σχολείο της Γερμανίας. Μέλη της ομάδας μας,  μαζί με τους συμμετέχοντες των άλλων χωρών επισκέφτηκαν το Εκπαιδευτηριά μας και στη συνέχεια έγινε ξενάγηση στο μουσείο της Ακρόπολης.

Πληροφορίες για το Έργο: http://shiftingwalls.eu