Για το Περιβάλλον με Αγάπη💚| Δενδοφύτευση στο Παράρτημα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας

Πού κρύβεται το πράσινο; Πού κρύβεται η αγάπη;

Οι μαθητές της Γ’ & Δ’ Τάξης του Δημοτικού, με γνώση, όραμα και θετική διάθεση, αλλά και με την πολύτιμη καθοδήγηση των Δασκάλων τους,  Ε. Τσοβαλτζή και Γ. Κωνσταντοπούλου, πρωτοπορούν και σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Οργάνωση WE4ALL βάζουν στόχο να πρασινίσουν τις γειτονιές και τα σχολεία της πόλης μας.

Έτσι, με άξονα και οδηγό τους την Αγάπη, στο πλαίσιο της φετινής αυτής τους πρωτοβουλίας επέλεξαν να δεντροφυτεύσουν στον προαύλιο χώρο του Παραρτήματος Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας (πρώην ΠΙΚΠΑ). Μαζί τους στο σπουδαίο αυτό περιβαλλοντικό έργο και ομάδα μαθητών με αναπηρία του συστεγαζόμενου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Βούλας.

 

Μία ακόμα περιβαλλοντική μαθητική δράση με στόχο μία πόλη βιώσιμη γεμάτη δέντρα, οξυγόνο και δροσιά. Και όχι μόνο. Μία ακόμα μαθητική δράση συμπερίληψης, για να τιμήσουμε τη Διεθνή Ημέρα Αναπηρίας. Μήνυμα Αλληλεγγύης & Αποδοχής η ζωγραφιά-αφίσα που δημιούργησαν και δώρισαν οι μαθητές του τμήματος Δ4 Δημοτικού στους μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, για να θυμίζει την όμορφη συνάντησή τους.

Γιατί, η D-ική μας Στάση Ζωής είναι το δικαίωμα όλων των παιδιών στη συμμετοχή και την ανάληψη δράσης, για ένα σχολείο και μία πόλη πράσινη, φιλόξενη, γεμάτη αγάπη!