Η D-NEWS “κυκλοφορεί” σε έντυπη μορφή… για έναν καλύτερο κόσμο

Στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Μαθητικής Εφημερίδας του Εκπαιδευτικού Σωματείου “Ορίζοντες”, “17 προκλήσεις… για έναν καλύτερο κόσμο”, δημιουργήθηκε  μία ξεχωριστή, 24σέλιδη  έντυπη μορφή της μαθητικής εφημερίδα των Εκπαιδευτηρίων μας D-NEWS.

Στο συγκεκριμένο αυτό τεύχος, η Συντακτική Ομάδα, υπό την καθοδήγηση των Υπεύθυνων Καθηγητριών – Φιλολόγων, Α. Κορασίδη & Α. Κανιάρη, ασχοληθήκαν με τους στόχους 4 (Ποιοτική Εκπαίδευση), 13 (Δράση για το Κλίμα) και 16 (Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Ισχυροί θεσμοί) από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Το έντυπο περιλαμβάνει πλήθος άρθρων, έρευνες- ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παιχνίδια γνώσεων, εικαστικά έργα και σκίτσα, ποιήματα και κριτικές θεάτρου, ταινίας και βιβλίου, αποτέλεσμα μίας συλλογικής προσπάθειας 30 μαθητών και μαθητριών από το Γυμνάσιο, το Λύκειο και το IB.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, καθώς ο στόχος 4 ευαισθητοποίησε ιδιαίτερα τα παιδιά, η δράση συμπεριέλαβε την απόδοση κειμένου σε γραφή Braille, αλλά και QR code, που ανακατευθύνει σε βίντεο στο οποίο κείμενο ενός μέλους της συντακτικής επιτροπής αποδίδεται στη νοηματική γλώσσα.

Θερμά Συγχαρητήρια!