Η Γυναίκα στον 21ο αιώνα· 7ο Μαθητικό Συμπόσιο Συνδεδεμένων Γυμνασίων Aspnet UNESCO

Οκτώ μαθητές/τριες του Γυμνασίου μας συμμετείχαν διαδικτυακά στο 7ο Μαθητικό Συμπόσιο των Διασυνδεδεμένων Γυμνασίων της Αspnet Unesco με θέμα: “Η Γυναίκα στον 21ο αιώνα”. Η Δική μας Ομάδα, με Υπεύθυνη Καθηγήτρια την Χ. Σταμάτη, κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, εργάστηκε πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Τα παιδιά έκαναν την έρευνά τους και συγκέντρωσαν πληροφορίες για τους αγώνες και τα επιτεύγματα των γυναικών όλου του κόσμου εδώ κι έναν αιώνα, για το φαινόμενο της γυάλινης οροφής αλλά και τον καθοριστικό ρόλο των γυναικών στην εύρεση λύσης για την κλιματική αλλαγή , την ειρήνη και την ασφάλεια.


Στο πρώτο μέρος του Συμποσίου παρουσιάστηκαν τα βίντεο των σχολείων που συμμετείχαν. Στη συνέχεια, οι μαθητές, αφού χωρίστηκαν σε Επιτροπές Εργασίας, συζήτησαν τους προβληματισμούς τους γύρω απο το θέμα κι έπειτα κατέληξαν σε πορίσματα, τα οποία ανακοινώθηκαν από τον Πρόεδρο της κάθε επιτροπής στη Γενική Συνέλευση.

Η Ελίζα Μπαγιώκου, μαθήτρια της Γ’ Γυμνασίου ήταν Πρόεδρος μίας επιτροπής, ενώ η Μελίνα Κρητσωτάκη, μαθήτρια της Α’ Γυμνασίου Γραμματέας.
Επίσης, έλαβαν μέρος οι εξής: Βουλγαρέλη Γεωργία, Δάλλας Μιχάλης, Λαμπροπούλου Έμμα, Μουνδρέα Ζένια, Σαραμαντής Γεώργιος, Σχοινά Δανάη.
Το Συμπόσιο αποτελεί συνδιοργάνωση της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνών, Ευρωπαϊκών θεμάτων, Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Το τελικό video των μαθητών μας, αποτέλεσμα άψογης συνεργασίας με τον κ. Γ. Τσίγκο, από το Τμήμα Πληροφορικής, ήταν εξαιρετικό, αποδεικνύοντας τόσο την ποιότητα της προετοιμασίας μας όσο και τον ενθουσιασμό των μαθητών για τη συμμετοχή τους.