Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ: #DFIREWATCH: ΜΙΑ ΕΞΥΠΝΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Η φετινή συμμετοχή του Σχολείου μας στο Πρόγραμμα Μαθητική«Εικονική Επιχείρηση 2019»,τουΣωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, αποτελεί ένα project υψηλού κύρους, το οποίο φέρει με τρόπο έξυπνο, πρακτικό και αποτελεσματικό τρόπο την τεχνολογία στην υπηρεσία της κοινωνίας. 
Αφορμή για την ιδέα της ΟμάδαςDukes Fire Watch στάθηκε η καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε το καλοκαίρι στο Μάτι Αττικής. Οι τραγικές συνέπειες ώθησαν τους20 μαθητές του Γυμνασίου & Λυκείου  μας να προχωρήσουν σε μία επιχειρηματική λύση που να ανταποκρίνεται σε μία καίρια κοινωνική ανάγκη. Ένα προϊόν το οποίο δεν θα είναι μόνο πρακτικό αλλά καικοινωνικά επωφελές. Έτσι, προχώρησαν στην κατασκευή μίασυσκευής, η οποία θαανιχνεύειμιαπυρκαγιά από ταπρώτα στάδια εκδήλωσήςτης. 
Η Ομάδα Dukes Fire Watch είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την “επιχείρηση” & το πρωτοπόρο αυτό προϊόν της, αλλά και να έρθει σε επαφή με το αγοραστικό κοινό, στηΜαθητική Εμπορική Έκθεση 2019, που πραγματοποιήθηκε στο «The Mall Athens», στο Μαρούσι