Η Ομάδα Ρητορικής Δημοτικού στο 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης

H Ομάδα Ρητορικής του Δημοτικού μας εκπροσωπήθηκε χθες στο 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρητορικής Τέχνης με θέμα: “Παιχνίδια Ρητορικής Τέχνης στο Σχολείο: Σκέφτομαι… Εκφράζομαι… Επικοινωνώ: Λόγος και μαγευτικές ιστορίες. Μιλώντας με τα παραμύθια, μιλώντας για τα παραμύθια…”. Το Φεστιβάλ διεξήχθη στην Εθνική Βιβλιοθήκη του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές Χατζίκος Ε., Μισθός Α. και Κουτσός Ν. συμμετείχαν στις Εικονικές Δίκες παραμυθιών. Στα Επιχειρήματα Παραμυθιών έλαβαν μέρος οι Γεωργιόπουλος Σ., Γεωργίου Η. και Γρηγοριάδης Α.. Τέλος, στην Εκφραστική Ανάγνωση συμμετείχαν οι Σκλήρας Χ., Νικολάου Α. και Παγκαλής Γ., αναγιγνώσκοντας τα παραμύθια «Γιατί ο γάιδαρος έχει μεγάλα αυτιά», «Ο μαντολόης» και «Ο βασιλιάς και το αλάτι», αντίστοιχα.

Φυσικά, τίποτα δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς την καταλυτική βοήθεια στην προετοιμασία τους από τους μαθητές Γρηγοριάδη Φ., Πέππα Χ. και Μόσχο Α.

Επρόκειτο για μία πραγματική γιορτή του λόγου, μία απόδειξη πως η ρητορική δεν γνωρίζει ηλικία και δεν χωρά ανταγωνισμό.

Τα παιδιά απόλαυσαν την εμπειρία και έδειξαν πως λειτουργούν στο πλαίσιο της Ομάδας μας ως μία μεγάλη παρέα. Επιπλέον, ήταν συγκινητική η στήριξη των γονέων τους, που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα δείγμα από το έργο που επιτελείται στις συναντήσεις μας και την προσπάθεια που καταβάλλουν οι μικροί μας ρήτορες. Εκτός από το ενθουσιώδες χειροκρότημα του κοινού, δεχτήκαμε τα θετικά σχόλια εκπαιδευτών άλλων σχολείων, καθώς και της Προέδρου του Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε., κ. Φωτεινής Εγγλέζου. Διέκρινε την προετοιμασία των παιδιών μας και τη ρητορική τους δεινότητα, παρά το νεαρό της ηλικίας τους.