Η *ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΠΡΩΤΗ* ΜΑΘΗΤΡΙΑ & ΥΠΟΤΡΟΦΟΣ ΜΑΣ| ΕΥΗ ΠΟΥΛΙΟΥ | ΣΤΗΝ ΕΡΤ & ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ!

1η Θέση στην Παγκόσμια πεντάδα και στην κατηγορία Marketing κατέκτησε η Εύη Πούλιου, μαθήτρια του International Baccalaureate στο Δικό μας Σχολείο, στον Διεθνή Διαγωνισμό World Future Business Leaders 2021 online.

Η Εύη που παρακολουθεί το ΙΒ με πλήρη υποτροφία από το Stelios Philanthropic Foundation, το Ίδρυμα του αποφοίτου των Εκπαιδευτηρίων μας , Sir Στέλιου Χατζηιωάννου, συμμετείχε με αξιώσεις σε αυτήν τη διεθνή εκπαιδευτική πρωτοβουλία και κατάφερε να αποσπάσει σπουδαία διάκριση που θα τη βοηθήσει να κατακτήσει τον στόχο της και να εισαχθεί στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του εξωτερικού.

Με αφορμή τη σπουδαία αυτή της διάκρισή, η μαθήτριά μας μίλησε στην ΕΡΤ και στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Η Εύη, με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, αναφέρθηκε τόσο στις έως τώρα εκπαιδευτικές της διεκδικήσεις και την πορεία της στο Τμήμα Ιnternational Baccalautreate όσο και στην πρωτόγνωρη εμπειρία και τη διεθνή διάκρισή της. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να υπογραμμίσει τη δύναμη της θέλησης, αλλά και το εύρος των επιλογών και το κατάλληλο υποστηρικτικό πλαίσιο, που της προσφέρει η φοίτησή της στο #DoukasIB.

Όπως,  ενδεικτικά, σημειώνει και η ίδια στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: “Από τότε που ήμουν στη Β’ γυμνασίου και φοιτούσα σε δημόσιο σχολείο πληροφορήθηκα για τις υποτροφίες του Stelios Philanthropic Foundation και αποφάσισα να τις διεκδικήσω. Μελέτησα συστηματικά, έδωσα τις απαραίτητες εξετάσεις, πέρασα από συνεντεύξεις αξιολόγησης και τελικά τα κατάφερα. Από μικρή ήθελα να γίνω αστροφυσικός και προτιμούσα τις θετικές επιστήμες γι αυτό και τα μαθήματα που επιλέγω στο IB είναι αντίστοιχα. Παρόλα αυτά οι Καθηγητές μου που είναι πάρα πολύ υποστηρικτικοί, όχι μόνο σε εκπαιδευτικό αλλά και σε ψυχολογικό επίπεδο, με παρακίνησαν να ασχοληθώ και με τον τομέα Business-Marketing. Έτσι ανακάλυψα την έφεσή μου και σε αυτή την κατεύθυνση. Βλέποντας την πρόοδό μου, η καθηγήτρια μου, κ. Καρέλη με ώθησε να πάω στο Διαγωνισμό κι εγώ το αντιμετώπισα ως πρόκληση, ως μια ευκαιρία να δοκιμαστώ”.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός World Future Business Leaders απευθύνεται σε νέους από όλο τον κόσμο, οι οποίοι ενδιαφέρονται για τον κλάδο των επιχειρήσεων, με στόχο να δώσει την ευκαιρία στα μελλοντικά επιχειρηματικά στελέχη να μάθουν, να αναμετρηθούν, να αναπτυχθούν και να γίνουν οι πραγματικοί ηγέτες της Καινοτομίας και της Ανάπτυξης.

Παρακολουθήστε ολόκληρο το απόσπασμα από το ειδικό αφιέρωμα της ΕΡΤ ⇢ ΕΔΩ

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ⇢ ΕΔΩ