Ημέρα Επαγγελματικής Ενημέρωσης 2017

Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από την επιτάχυνση της καινοτομίας και τη χρήση της τεχνολογίας σε διάφορους επαγγελματικούς τομείς, είναι σημαντικό οι μαθητές και οι μαθήτριές μας να έχουν συνεχή ενημέρωση για τις διαρκώς μεταβαλλόμενες επαγγελματικές εξελίξεις.

Η Ημέρα Επαγγελματικής Ενημέρωσης που υλοποιείται στο σχολείο μας κάθε χρόνο, τα τελευταία 26 χρόνια, είναι η κορύφωση ενός συνόλου δράσεων σχετικών με τη διαχείριση της επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Το Συμβουλευτικό Τμήμα ΣΤΕΠ, ως πρωτοπόρος στην ανάπτυξη μιας σύγχρονης “κουλτούρας σταδιοδρομίας”, θέλοντας να αναδείξει στόχους και αξίες και να μεταδώσει σύγχρονες τάσεις και πληροφορίες, προσκαλεί σημαντικούς και διακεκριμένους ομιλητές από τον χώρο της Εργασίας, των Επιστημών και των Τεχνών, για να καταθέσουν την επαγγελματική τους πορεία και τις προσωπικές τους εμπειρίες. Έτσι οι μαθητές όχι μόνον αποκτούν μια ζωντανή εικόνα των επαγγελμάτων που τους ενδιαφέρουν, αλλά και ευαισθητοποιούνται, ώστε να αρχίσουν να σχεδιάζουν το δικό τους πλάνο δράσης και να επιδιώκουν πιο ρεαλιστικούς και δημιουργικούς στόχους σχετικά με τη σταδιοδρομία τους, σ’ ένα δυναμικό και συνεχώς εξελισσόμενο εργασιακό τοπίο.

Η ουσιαστική και σύγχρονη γνώση, μπορεί να δώσει μια αίσθηση ασφάλειας και να βοηθήσει τους νέους να πάρουν το ρίσκο, που χρειάζεται για προσανατολισμούς πιο ευέλικτους και δημιουργικούς

Φέτος, κεντρικοί ομιλητές της Ημερίδας, είναι ο  Δρ. Κων/νος Κυρίτσης, Iδρυτής StudySmart.gr (Απόφοιτος ’86), η  κ. Μυρτώ Παπαθάνου,  Οικονομολόγος, Συνιδρύτρια της “ Ethelon” (Απόφοιτος ’97) και η κ. Άννα Χατζηιωάvνου, Managing Director “The Longevity Diet Foods” (Απόφοιτος ’03).

Οι μαθητές θα έχουν την  ευκαιρία να ενημερωθούν από καταξιωμένους επαγγελματίες, ειδικοί επιστήμονες και στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών – πολλοί από τους οποίους είναι απόφοιτοι των Εκπαιδευτηρίων μας – για διαφορετικές ειδικότητες του ενδιαφέροντός τους και να αποκτήσουν έτσι, σφαιρικότερη άποψη για τον τομέα που φιλοδοξούν να ακολουθήσουν.

Ορισμένοι από τους ομιλητές είναι οι: Αλεξάνδρα Βαρλά, LLM, Δικηγόρος (Aπόφοιτος ’06),  Σεραφείμ Κοτρώτσος,Δημοσιογράφος-Συγγραφέας, Παρασκευή Κλειδέρη, Αστροφυσικός – Εκπαιδευτικός Δ.Ε., Δρ. Κωνσταντίνος Κηρυττόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Διοίκησης Έργων, Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, Ε.Μ.Π., Βασίλειος Μεντώνης, Μοριακός Βιολόγος-Γενετιστής (Απόφοιτος ’09), Δρ. Καλυψώ Καραντινού, Επίκουρη Καθηγήτρια, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Απόφοιτος ’91), Πάρις Κούτσικος (Γραφίστας – Εικονογράφος), Δημήτρης Μοθωναίος, Ηθοποιός.