Ημερίδα Μνήμης και Τιμής στο μεγάλο Έλληνα συγγραφέα, Ν. Καζαντζάκη

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στο χώρο του Πολιτιστικού κέντρου «Δαΐς» , η Ημερίδα Μνήμης και Τιμής στο μεγάλο Έλληνα συγγραφέα, Ν. Καζαντζάκη. Η Ημερίδα είχε στόχο να τιμήσει το διακεκριμένο συγγραφέα, καθώς, φέτος, συμπληρώνονται  60 χρόνια από την εκδημία του μεγάλου Κρητικού και να μας υπενθυμίσει το σημαντικότατο έργο του.

Η εκδήλωση αυτή, όσον αφορά στο σχολείο μας, εντάσσεται στο θεσμό των αφιερωμάτων που έχει καθιερώσει εδώ και χρόνια η Ομάδα Εργασίας Φιλολόγων Λυκείου για να τιμήσουμε διακεκριμένους Έλληνες λογοτέχνες και να φέρουμε σε επαφή τους μαθητές μας με το έργο τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε  συνέδρια και ημερίδες που έχουμε κάνει για τον Γ. Σεφέρη, τον Ν. Καββαδία, τον Αντ. Φωστιέρη, τον Κ. Χαραλαμπίδη, τον Κ. Μουρσελά, τον Θ. Βαλτινό, την Ρ. Γαλανάκη.

Στη φετινό αφιέρωμα, μαθητές από το 3ο ΓΕΛ Αργυρουπόλεως, το Γυμνάσιο Εκπαιδευτηρίων Δούκα, το ΓΕΛ Ν. Ερυθραίας, 2ο  ΓΕΛ Ηρακλείου, Λύκειο Αρσακείου Θεσσαλονίκης, το 4ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου και το Λύκειο Εκπαιδευτηρίων Δούκα παρουσίασαν σχετικές με το έργο του Ν. Καζαντζάκη  δημιουργικές εργασίες της επιλογής τους, που εκπόνησαν με την καθοδήγηση καθηγητών τους. Η καλλιτεχνική «νότα» της εκδήλωσης δόθηκε από τη χορωδία του Σχολείου μας που ερμήνευσε κρητικά τραγούδια καθώς και από τη χορευτική ομάδα που χόρεψε παραδοσιακούς κρητικούς χορούς.

Επιπλέον στους μαθητές μίλησαν για το έργο του Ν. Καζαντζάκη ο σκηνοθέτης κ. Γ. Σμαραγδής και η Διευθύντρια Εκδόσεων Καζαντζάκη κ. Ν. Σταύρου.

Τέλος, χάρη στην ευγενική προσφορά  των Εκδόσεων Ν. Καζαντζάκη,  εκτέθηκαν έργα  Ελλήνων ζωγράφων εμπνευσμένων από την Οδύσεια του Ν. Καζαντζάκη, στον εκθεσιακό χώρο του σχολείου μας.