Μαθητικός Διαγωνισμός Σχολικής Εφημερίδας “1821-2021: Aγγίζοντας τα ίχνη μιας Επανάστασης”| 1o & 2o Βραβείο για το Σχολείο μας

Γίναμε… πρωτοσέλιδο! Οι Βαθμίδες του Γυμνασίου και του Δημοτικού μάς συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Σχολικής Εφημερίδα “1821-2021: Aγγίζοντας τα ίχνη μιας Επανάστασης”, από το Σωματείο “Ορίζοντες” και κατέκτησαν την 1η & 2η Θέση αντίστοιχα!

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα του Γυμνασίου  G-e-news συναγωνίστηκε πλήθος μαθητικών εντύπων τόσο από τη βαθμίδα του Γυμνασίου όσο και από τη βαθμίδα του Λυκείου και διακρίθηκε με το 1ο Βραβείο.  Το έργο ανέλαβαν συνολικά 27 μαθητές με ταγό μία εξαιρετική συντακτική επιτροπή αποτελούμενη από τους, Φ. Καλούδη, Κ. Γεωργίου, Δ. Καμπυλαυκά, Δ. Μάμμο, Ζ. Μενδώνη, Ε. Μέξη, Θ. Στεφάνου, Α. Αλαμάνου, Α. Μούτσελο, Α. Βουλγαρέλη. Με το συντονισμό των Υπεύθυνων Καθηγητριών τους, Φιλολόγων, Α. Κορασίδη & Κ. Δρύλλη.

Ανάλογη πορεία είχε και το Δημοτικό μας, που διακρίθηκε με το 2ο Βραβείο, ανάμεσα σε πάνω από 100 σχολεία που συμμετείχαν. Τα D-ικά μας παιδιά, παρ´ όλες τις δύσκολες συνθήκες της φετινής χρονιάς,  «νίκησαν» τις αποστάσεις και για 2 μήνες εργάστηκαν και παρέδωσαν κείμενα διαφορετικών ειδολογικών χαρακτηριστικών, ενώ πήραν συνεντεύξεις, από σημαντικές προσωπικότητες· Έγιναν ρεπόρτερ, ερευνητές, διεθνείς ανταποκριτές, ακόμη και καλλιτέχνες, Κοντά τους αρωγοί και συντονιστές, οι Δάσκαλοί τους, Γ. Γιαννακούρη, Μ. Τσοπελάκου, Π. Τερλή, Π. Κυριάκος, Ε. Ζαχαράτου, Γ. Τζαφέρου, Κ.  Ιωαννίδου, Ν. Μαδεντζόγλου και ο  Ν. Σαρλής.  Σημαντική ήταν η συνδρομή του Τ. Γιαννέλου.

Θερμές ευχαριστίες στον Μ. Χριστόπουλο και στη Μ. Φιλιππή για την πολύτιμη βοήθειά τους.