Μαζί Μπορούμε· Μία Κοινή D-ράση του Νηπιαγωγείου μας με την ΕΛΕΠΑΠ

Η πολλών χρόνων συνεργασία του Νηπιαγωγείου μας με τα γενναία παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ συνεχίζεται και φέτος με βασικό στόχο να καλλιεργήσουμε στους μικρούς μας μαθητές την αποδοχή στη διαφορετικότητα και να τους εντάξουμε βιωματικά σε δράσεις συμπερίληψης.

Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε δια ζώσης στο Νηπιαγωγείο μας τους μικρούς μας φίλους από την ΕΛΕΠΑΠ για εικαστικές δράσεις , κινητικά παιχνίδια και μουσικές δραστηριότητες.

12  παιδιά από τη Μονάδα Ειδικής Προσχολικής Αγωγής της ΕΛΕΠΑΠ έπαιξαν, υπό την έμπειρη καθοδήγηση της Καθηγήτριας του Τμήματος Φυσικής Αγωγής, Χ. Καπέτη, με τους μαθητές του Τμήματος ΠΝ3, κινητικά παιχνίδια κατάλληλα διαμορφωμένα για την ηλικία και τις δυνατοτητές τους.

Στη συνέχεια τα παιδιά συνεργάστηκαν μεταξύ τους για την από κοινού δημιουργία εικαστικού έργου, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για την αφίσα της  Επίδειξης Προγράμματος Εξάσκησης Κινητικών Δεξιοτήτων Special Olympics ΜΑΤΡ 2023, που συνδιοργανώνεται με τα Εκπαιδευτήριά μας.

Οι μαθητές μας αφιέρωσαν στους φιλοξενούμενους φίλους τους το τραγούδι “Πολύχρωμη αγάπη” και φυσικά χάρηκαν ατελείωτο παιχνίδι στον όμορφο κήπο μας! Το “ραντεβού μας” παραμένει πάντα ανοιχτό μέχρι την επόμενη συνάντησή μας κάτι που περιμένουμε κάθε φορά με μεγάλη χαρά και ειλικρινή συγκίνηση!