ΜΕ ΤΗ D|ΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

To D|ικό μου Σχολείο, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μ. Β. Βαρδινογιάννη και την Axion Hellas και με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, ξεκίνησε ένα Πρόγραμμα συνεργατικών δράσεων με μαθητές από το Καστελόριζο, στο πλαίσιο του Προγράμματος Στάση Ζωής.

Σε αυτές τις μηνιαίες εκπαιδευτικές συναντήσεις, ανταλλάσσουμε ιδέες και εμβαθύνουμε σε θέματα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με έναυσμα κείμενα του βιβλίου «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία» από το ομώνυμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο έφερε στην Ελλάδα το Ίδρυμα Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη σε συνεργασία με το Κέντρο Robert Kennedy Human Rights.

Κατά την πρώτη συνάντησή τους, οι μαθητές από τα δύο σχολεία συνδέθηκαν σε μια κοινή εικονική ψηφιακή τάξη και συζήτησαν για το Δικαίωμα στην Εκπαίδευση με βάση το κείμενο της Μαλάλα Γιουσαφσάι και δικές τους, προσωπικές εμπειρίες.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος της Axion Hellas κ. Βασίλης Πατέρας, η Πρόεδρος του Ιδρύματος Μ.Β. Βαρδινογιάννη, κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και η Γενική Διευθύντρια Εκπαίδευσης Εκπαιδευτηρίων Δούκα, κ. Ελένη Δούκα.