Μια Νύχτα γεμάτη Μαγεία στο D-ικό μας Σχολείο· σε Συνεργασία με την Coco-Mat & με την *Υπογραφή Φασιανού – Τριβιζά!

To  Σχολείο μας σε συνεργασία με την εταιρεία COCO-MAT υλοποιήσαν μια μοναδική διανυκτέρευση στο Σχολείο, εμπνευσμένη από το αγαπημένο σε μικρούς και μεγάλους έργο του Ευγένιου Τριβιζά «Τα Μαγικά Μαξιλάρια», το οποίο πρόσφατα διασκευάστηκε σε όπερα και παρουσιάστηκε στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

Η ευφάνταστη αυτή δράση, στην οποία συμμετείχαν μητέρες και παιδιά Νηπιαγωγείου και Α’ Δημοτικού του Σχολείου μας, φιλοξενήθηκε στις 8 και 9 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Νηπιαγωγείου μας.

Η Ομάδα της COCO-MAT μεταμόρφωσε τις σχολικές μας αίθουσες σε «μαγικούς κοιτώνες ονείρων», με διπλά στρώματα και ανωστρώματα από φυσικά υλικά, αφράτα παπλώματα και συλλεκτικά, αριθμημένα, αντιεφιαλτικά μαξιλάρια, σχεδιασμένα από τον Ευγένιο Τριβιζά και φιλοτεχνημένα με υπέροχες ζωγραφιές του Αλέκου Φασιανού.

Ο Τελετάρχης της βραδιάς ηθοποιός Χρήστος Σπανός υποδέχθηκε μικρούς και μεγάλους και τους ξενάγησε σε μια ξεχωριστή νυχτερινή εμπειρία! Τα παιδιά γεύτηκαν ένα σπάνιο μενού με παραμυθένιες λιχουδιές. Στη συνέχεια μαγεύτηκαν από μελωδικά αποσπάσματα από όπερες και καθηλώθηκαν από τη συναρπαστική πρώτη πανελλήνια αφήγηση ενός νέου παραμυθιού του μοναδικού Ευγένιου Τριβιζά «Ποιος έκλεψε τον ήλιο». Μετά την αφήγηση του παραμυθιού, τα παιδιά αποσύρθηκαν στον Κοιτώνα των Ονείρων, όπου τριμελές φωνητικό σύνολο τα νανούρισε με συνοδεία πιάνου, ώσπου αποκοιμήθηκαν με τα κεφάλια ακουμπισμένα σε αντιεφιαλτικά μαξιλάρια.

Χαράματα, ορχήστρα πνευστών και κρουστών ξύπνησε με ενθουσιώδη εμβατήρια τα παιδιά και τα οδήγησε θριαμβευτικά στην Αίθουσα Πρωινού. Εκεί, ενώ απολάμβαναν το πρόγευμά τους, ζωγράφισαν όσα υπέροχα έζησαν και ονειρεύτηκαν το βράδυ.

 

Μία άκρως πρωτοποριακή για ελληνικό σχολείο πρωτοβουλία, με στόχο την ενισχυση των δεσμών μεταξύ γονιού και παιδιού, των γονιών μεταξύ τους, αλλά και ολόκληρης της σχολικής κοινότητας. Δεσμών, που στο Σχολείο μας καλλιεργούμε μέσα από τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, τα οποία στοχεύουν στην ανάπτυξη της φαντασίας και την αισθητική παιδεία ως αντίδοτα στην αδιαφορία και στη βία.

“Μια αξέχαστη εμπειρία για τους μικρούς μας μαθητές που η ανάμνησή της θα τους συνοδεύει σε όλη τους τη ζωή”.

Μπορείτε να παρακολουθήστε τα highlights της μαγικής βραδιάς εδώ:

Βρείτε το πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ